Cine este tânărul amendat pentru că şi-ar fi vopsit părul în culorile drapelului Ucrainei / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Un tânăr din Moscova, care avea părul vopsit în mai multe culori, printre care galben şi albastru, culorile steagului Ucrainei, a fost amendat de un tribunal local cu 50.000 de ruble (553 de dolari).

Motivul invocat a fost 'discreditarea' armatei ruse, a transmis luni publicaţia independentă Mediazona, conform Reuters. Fotografii cu Stanislav Netesov publicate în mediul online îl arată pe tânărul de 25 de ani tuns scurt, cu părul vopsit în culorile albastru, verde şi galben. Albastrul şi galbenul sunt culorile steagului Ucrainei.

Peste 20.000 de ruşi au fost reţinuţi pentru poziţia lor antirăzboi de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022. Peste 900 de oameni au fost acuzați de infracţiuni penale.

Găsit vinovat pentru discreditarea forţelor armate ale Rusiei

Netesov a fost găsit vinovat de discreditarea forţelor armate la data de 3 mai, conform unui anunţ online al instanţei, deşi nu se specifică vreo amendă. La tribunal, Netesov a infirmat faptul că şi-ar fi vopsit părul în culorile respective gândind o formă de protest, subliniind faptul că nu susţine nici Ucraina şi nici armata rusă, relatează Mediazona.

Tânărul a zis că îşi vopseşte părul în culori aprinse de mult timp. Reuters nu l-a putut contacta pe tânărul din Moscova pentru comentarii. Cazul contra moscovitului a început la sfârşitul lui aprilie, atunci când a fost atacat de persoane necunoscute în timp ce se întorcea acasă de la serviciu, în plină noapte.

Agresorii i-au furat telefonul şi i-au rupt un dinte, a zis Netesov grupului rus pentru drepturile omului OVD-Info, care îi ajută pe cei urmăriţi deoarece se opun războiului. Când a mers la poliţie pentru a depune o plângere pentru că a fost agresat, ofiţerii i-au observat părul. Prin urmare, l-au acuzat în baza statutului de 'discreditare a armatei', transmite Mediazona.

'Propaganda vizuală exprimă în mod clar o atitudine negativă faţă de forţele armate ale Federaţiei Ruse', conform raportului poliţiei, citat de Mediazona. Totodată, ofiţerii i-au înmânat lui Netesov o citaţie pentru a se prezenta la un birou de înrolare în armată. Apoi, acesta le-a dezvăluit că este transsexual, iar citaţia i-a fost anulată, conform Mediazona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel