Data publicării:

Cine este românca Dana Spinanţ, numită directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a CE: Este excepțional de bine calificată

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto CE Facebook
foto CE Facebook
Dana Spinanţ este primul român care ajunge într-o astfel de funcție. 

Comisia Europeană a numit-o miercuri pe Dana Spinanţ directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene (DG COMM). Aceasta devine astfel primul român ce deţine o astfel de funcţie, informează un comunicat al executivului comunitar.

"Cu o experienţă profesională de 30 de ani, între care aproape 14 la Comisie şi 6 ani în diverse roluri manageriale în domeniul comunicării politice, Dana Spinanţ este excepţional de bine calificată pentru noul ei rol. Ea a jucat un rol esenţial în conturarea comunicării politice strategice a Comisiei faţă de media, public şi alţi actori. De asemenea, ea a jucat un rol important în dezvoltarea unor campanii de comunicare şi în extinderea prezenţei Comisiei pe social media", se menţionează într-un comunicat al CE.

În noua sa capacitate, "ea se va folosi de cunoştinţele ei exhaustive în diferite aspecte ale comunicării, concentrându-se pe asigurarea unei conduceri strategice şi coordonarea unor proiecte majore", mai menţionează executivul comunitar, conform Agerpres. 



În septembrie 2019, Dana Spinanț a fost numită în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Comisiei conduse de Ursula von der Leyen, iar în luna noiembrie a aceluiași an a preluat funcția de director pentru comunicare politică în cadrul Direcției Generale pentru Comunicare a executivului de la Bruxelles.

Dana Spinanț a mai fost director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul DG REGIO (Direcția Generală pentru politică regională și urbană). Anterior, ea a condus o unitate responsabilă de problematica migraţiei neregulamentare (2015-2017) şi de politica privind drogurile (2010-2014).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinant a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la publicații precum EUobserver.com (2001-2002) și European Voice (2002-2009), fiind de asemenea director de știri și corespondent la Bruxelles pentru mai multe posturi de televiziune românești, printre care și PROTV arată caleaeuropeană

Dana Spinanț a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București și Colegiul Europei (Bruges).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel