Data actualizării:
Data publicării:

Cine este Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei: "Un tânăr necunoscut, căruia nimeni nu îi dă nicio șansă"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Mihai Enache
Sursa foto: Facebook Mihai Enache

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a lansat candidatul la Primăria Capitalei. Cine este Mihai Enache și "cu ce se laudă" în fața electoratului.

Mihai Enache are 35 de ani și este managerul de proiect al Caravanei Medicale AUR, dar și directorul de investiții al Primăriei Sectorului 4. A absolvit Facultatea de Administrație Publică din cadrul SNSPA în anul 2010, și are un masterat în Administrație Publică și Dezvoltare Durabilă. În 2017, candidatul AUR a terminat și facultatea de Drept, în cadrul Universității Nicolae Titulescu din București.

Vezi C.V-ul complet al lui Mihai Enache>>

Proiectul acestuia pentru pentru candidatura la Primăria Capitalei se numește ”București, capitala noastră”.

"Vine, astăzi, în faţa dumneavoastră un tânăr necunoscut, mai necunoscut decât George Simion de acum patru ani, care atunci era aici în sală, în public şi căruia nimeni nu îi dă nicio şansă în această luptă în care are curaj să se avânte, dar care este convins că va face bucureştenii să înţeleagă că este alegerea cea bună şi cea mai bună alegere pe care au avut-o la dispoziţie până acum", spune Mihai Enache.

"Am nimerit într-o lume în care fiecare ştia pe cineva, avea o rudă, un prieten în primărie"

"Argumentele mele în această luptă sunt proiectele pe care le-am implementat în București, realizările şi experiența mea în acest domeniu acumulată în mod practic, implementând proiecte. Am absolvit Facultatea de Administraţie Publică în 2010. După patru ani de muncă în mediul privat, am ales să intru în Administraţia Publică, făcând trecerea de la teoria studiată în facultate la practica dintr-o primărie. Era perioada când România începea să atragă banii europeni pentru programele de dezvoltare şi cumva ăsta a fost motivul care m-a atras să fac acest pas. Mi se părea o mândrie pentru orice român să lupte să aducă bani în ţară pentru dezvoltare.

Am nimerit într-o lume în care fiecare ştia pe câte cineva, avea o rudă, un prieten în primărie sau era membru de partid. Am fost şi marginalizat, dar am rezistat, am învăţat, mi-am asumat proiecte şi nu am fugit niciodată de muncă. În primii 2-3 ani, am învăţat cum se implementează un proiect de investiții. Încet-încet, am urcat treptat pe fiecare scară din organigrama administraţiei şi, de la un funcţionar public de execuţie, am devenit şef de birou, şef de serviciu, după care director executiv. Am făcut parte, cinci ani şi jumătate, din cea mai performantă direcţie de investiţii din administraţia Bucureștiului, pe care am şi condus-o, în calitate de director executiv, în ultimii doi ani de carieră în administraţie.

"Sunt mândru de multe lucruri pe care le-am făcut. Se văd în teren"

Sunt mândru de multe lucruri pe care le-am făcut în aceşti ani, dar în principal sunt mândru de proiectele pe care le-am gestionat direct şi complet, în calitate de manager de proiect şi pot să enumăr: staţia de metrou Tudor Arghezi, Spitalul de Stomatologie din Sos. Olteniţei, amfiteatrul Facultății de Medicină, staţia de pompieri din cartierul Berceni. Ce vă spun acum sunt lucruri reale care se văd în teren. Am coordonat alte zeci de proiecte prin funcţia mea de conducere, alături de colegi.

Vreau să fie foarte clar că nu îmi arog merite exclusive pentru toate aceste proiecte, însă, când a fost nevoie, am stat cot la cot cu colegii, până după miezul nopţii, în birou. Am avut nopţi petrecute pe şantiere, de exemplu, când făceam probe la metrou", mai spune Mihai Enache.

Discursul integral, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel