Cine este "micul Putin", numit "covorașul țarului" care îl imploră pe liderul de la Kremlin să îi invadeze țara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cine este "micul Putin", numit "covorașul țarului" care il imploră pe liderul de la Kremlin să îi invadeze țara / Foto: Kremlin.ru
Cine este "micul Putin", numit "covorașul țarului" care il imploră pe liderul de la Kremlin să îi invadeze țara / Foto: Kremlin.ru
Află în articol cine este "micul Putin", numit "covorașul țarului" care îl imploră pe liderul de la Kremlin să îi invadeze țara.

Susținătorii străini ai lui Vladimir Putin au implorat ca Rusia să le invadeze țara după ce o personalitate cheie din propaganda Kremlinului a spus că face parte din "planul" lor de a o ocupa.

Separațiștii pro-ruși din Transnistria, o regiune a Moldovei de la granița cu Ucraina, au cerut ca zona să devină parte a statului-națiune rus, pe măsură ce propria lor țară începe discuțiile privind aderarea la Uniunea Europeană, scrie Mirror. Mișcarea este condusă de fostul președinte și aliat apropiat al Kremlinului, Igor Dodon, care a fost etichetat în mass-media drept "micul Putin" și "covorașul țarului".

L-a întâlnit pe liderul rus de mai multe ori și chiar a fost numit odată „bufonul său personal” la o întâlnire cu Vladimir Putin la Summit-ului Economic Eurasiatic.

După ce a pierdut puterea în fața contracandidatului pro-UE Maia Sandu la alegerile prezidențiale din Moldova din 2020, Dodon rămâne o prezență majoră pe scena politică și a condus uriașe proteste de stradă împotriva unei legi care interzice simbolurile lui Putin – precum litera „Z” – la începutul acestui an. De atunci a fost plasat în arest la domiciliu.

Solovyov a vorbit despre ocuparea Transnistriei de către Rusia



Noi apeluri au venit, de asemenea, după ce, într-un interviu recent acordat de prezentatorul TV pro-Kremlin Vladimir Solovyov la televiziunea din Rusia, acesta a "dezvăluit" strategia Rusiei de a ocupa regiunea din Transnistria. Împins de un intervievator de la televiziunea italiană, Solovyov a fost întrebat: "Dacă scopul tău este doar Donbasul, de ce nu ataci doar aici?".

"Ataci și Harkovul, ataci Sudul ca să ajungi la Odesa.", a spus Vladimir Solovyov.

"Unde vrei să ajungi? Care este scopul tău?", l-a întrebat jurnalistul.

La care a răspuns: "Mai exact la Transnistria, dar să revenim la..." a spus Solovyov.

În timp ce ideea aderării Moldovei la Rusia în locul UE este un concept care pare bizar pentru mulți moldoveni, unii au salutat ideea. Vorbind pentru Daily Beast despre perspectiva ca Rusia să îi invadeze țara, Angela, o profesoară în vârstă de 36 de ani a spus: "Ar fi grozav. Poate atunci gazul rusesc va fi mai ieftin pentru noi".

Igor Dodon, într-un interviu pentru Russia 1: România vrea să înghită Republica Moldova și va stârni un război civil 

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că România vrea să înghită Republica Moldova, ceea ce va duce la război civil. El a comentat astfel şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova, despre care a spus că a avut drept scop afirmarea dorinței României și Occidentului de unire.

Dodon se află în arest la domiciliu fiind cercetat sub acuzația de îmbogățire ilicită și trădare, și a făcut aceste declarații pentru televiziunea de stat a Rusiei, scrie Bani.md. Dodon s-a lăudat cu acest interviu și pe pagina sa de Facebook, postând un mic fragment.

"Președintele ar trebui să fie preocupat de cum să se asigure că o țară neutră nu este atrasă în diverse conflicte și să nu pregătească statul pentru război. Sunt 100% sigur că moldovenii nu vor lua armele împotriva Rusiei pentru a proteja interesele Maiei Sandu și ale curatorilor ei occidentali. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată." a scris Dodon în limba rusă pe pagina sa de Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel