Cine este Marcel Ciolacu, propunerea premierului pentru ministru al Apărării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ion-Marcel Ciolacu este noua propunere de ministru al Apărării, după demisia de marți a lui Adrian Țuțuianu. Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, la România TV, că pentru desemnarea lui Ciolacu  la Apărare a discutat atât cu Liviu Dragnea, cât și cu pre1ședintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu deține funcția de vicepremier al Cabinetului Tudose. Pe lângă faptul că a urmat cursuri postuniversitare în domeniul securității și apărării naționale, "Securitate și bună guvernare", la Colegiul Național de Apărare București, în perioda 2008-2009, el s-a înscris în 2014 și la doctorat la Academia SRI.

Deputatul Ion-Marcel Ciolacu este membru fondator al PSD Buzău. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău.

Ion-Marcel Ciolacu La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Ion-Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr.10 Buzău, colegiul uninominal nr.7, unde l-a avut în postură de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. Actualmente, el este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În 2015, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.

Social-democratul a fost și consilier onorific al lui Victor Ponta, în perioada când acesta era premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel