Cine este Lynne Tracy, alegerea preşedintelui Biden pentru postul de ambasador la Moscova - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cine este Lynne Tracy, alegerea preşedintelui Biden pentru postul de ambasador la Moscova
Cine este Lynne Tracy, alegerea preşedintelui Biden pentru postul de ambasador la Moscova
Preşedintele american Joe Biden a ales-o pe diplomata Lynne Tracy ca viitoare ambasadoare în Rusia, pe fondul unor tensiuni diplomatice extreme în relaţia bilaterală, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe de marţi, transmite AFP.

Lynne Tracy este în prezent ambasadoarea SUA în Armenia, iar anterior a fost consilier principal pe problematica rusească în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Senatul urmează să confirme numirea acestei diplomate de carieră, vorbitoare de limbă rusă, care a activat între 2014 şi 2017 ca adjunct al şefului de misiune la ambasada din Moscova.

Lynne Tracy a făcut, de asemenea, mai multe posturi în Asia Centrală. În 2008, în timp ce se afla la post în Peshawar, Pakistan, maşina sa a fost atacată şi ciuruită de gloanţe.

Lynne Tracy îi urmează lui John Sullivan, numit de fostul preşedinte Donald Trump şi care şi-a părăsit postul din motive familiale pe 4 septembrie, conform Reuters.

Numirea sa survine într-un context de tensiuni extreme între Moscova şi Washington, generate de invazia rusă în Ucraina. Cu toate acestea, cele două ţări nu au întrerupt complet relaţiile diplomatice.

Ambasadoarea va moşteni, de asemenea, negocieri complicate cu privire la soarta a doi americani arestaţi în Rusia, baschetbalista Brittney Griner şi fostul soldat Paul Whelan.

Citește și -  Șansa lui Putin, deși foarte mică, de a supraviețui politic. Chirieac: Comunitatea internațională nu va recunoaște niciodată chestia asta

Kremlinul pare să se clatine în urma războiului pe care l-a provocat, analistul Bogdan Chirieac punctând că ultimele măsuri luate de liderii ruși au ca scop evitarea uneii implozii. 

”Influența lui Dughin a murit, de fapt, odată cu fiica sa. Deci forța fundamentală a lui Dughin asupra lui Putin este bine cunoscută, chiar dacă Kremlinul a încercat să ne convingă în ultimii ani că Dughin nu mai are o asemenea influență. Decenii, preț de multă vreme, Dughin a fost ideologul și cel care l-a influențat într-o manieră decisivă pe Vladimir Putin și ceea ce are el de spus este că occidentul invadează Rusia, ceea ce e o prostie”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la RomâniaTV. 

Moderatorul emisiunii a punctat că la Kremlin liniștea a fost tulburată, referendumul organizat în teritoriile capturate din Ucraina fiind pe repede înainte, iar modificările codului privind înrolarea în armată denotă instabilitate internă. Afirmațiile au fost susținute de Bogdan Chirieac, care a spus că toate aceste schimbări reprezintă ”șansa lui Putin, desigur, foarte mică, de a supraviețui politic și șansa generației ruse de a nu face implozie, însă nu datorită intervenției Occidentului, ci pentru că nu se mai poate susține pe sine. Care este această șansă la care speră Putin? Să umple Ucraina cu un tăvălug uman, să convoace o mobilizare generală și să trimită milioane de oameni prost înarmați, neinstruiți, cu armament vetust, să facă față armatei ucrainene care își apără țara. În felul ăsta, după cum au făcut în al doilea război mondial în Germania nazistă, aceste valuri umane ar urma să copleșească armata Ucrainei, să cucerească țara și Putin să își proclame victoria în fața propriului popor. Dar comunitatea internațională nu va recunoaște niciodată chestia asta”, a spus Bogdan Chirieac. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel