Data publicării:

Cine este bărbatul care a murit după 40 de ore de muncă fără oprire. A deszăpezit drumul spre casa femeii care a născut acasă, asistată prin apel video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Află în articol cine este bărbatul care a murit după 40 de ore de muncă fără oprire.

Bărbatul care a murit după ce a muncit ore în șir fără oprire este Dumitru Ichim. El avea 57 de ani, iar de 33 de ani lucra la Drumuri în Săveni, județul Botoșani. Din momentul în care s-a anunțat codul roșu de vreme rea, a muncit 40 de ore fără pauze prea lungi, relatează Pro Tv.

VEZI ȘI: Sindicaliştii din CNAIR anunță că un drumar din Botoșani a murit din cauza epuizării, după peste 40 de ore de intervenție la deszăpezire

Bărbatul era șofer pe un utilaj de deszăpezire și ar fi curățat inclusiv drumul care ducea la casa gravidei din Crasnaleuca. Femeia a născut acasă, asistată prin apel video de către medicul FC Botoșani.

VEZI ȘI: O femeie a născut acasă, asistată prin apel video de medicul FC Botoșani. Ambulanța nu a putut ajunge din cauza nămeților

Cum a murit bărbatul

Dimineața, Dumitru Ichim s-a retras la bază, pentru că nu se simțea bine. Când l-au găsit colegii, nu mai respira. Cei de Poliție și de Inspectoratul Teritorial de Muncă fac acum anchete în acest caz pentru a se stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului.

"A lucrat în continuu 40 de ore. El mergea cu freza înainte să facă loc la ambulanță. Azi noapte a venit un pic la district să se odihnească, nu mai putea de oboseală. Am înțeles că nu a avut schimb să îi dea, nu a fost înlocuitor", a declarat fratele victimei.

"Să muncești până la ultima suflare..."

"Pe buldo, și ziua și noaptea. Omul și-a dat silința, era extraordinar de săritor, la orice. Să muncești până la ultima suflare...", a spus Ivanache Ilie, prietenul victimei.

Tot în Botoșani, un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost descoperit înghețat într-o curte, după ce și-a abandonat mașina în nămeți și a căutat adăpost. În ciuda faptului că viscolul s-a diminuat, există și acum troiene pe multe drumuri din Moldova, iar în județul Botoșani se efectuează încă lucrări de deszăpezire, deoarece zăpada depășește trei metri. În astfel de condiții meteorologice extreme, 16 pacienți au necesitat dializă, iar trei microbuze care transportau 15 cetățeni ucraineni, inclusiv patru copii, au rămas blocate în zăpadă.

În Iaşi, un jandarm aflat în misiune a zărit un cățeluș înfrigurat și l-a luat cu el în mașină, iar o căţeluşă a ajuns cu tot cu pui la o femeie. Troienele au acoperit inclusiv un adăpost din Suceava. În satele lovite de furtuna de zăpadă, mulți nu au putut să iasă din curte în ultimele două zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel