Cine este Dan Marian Costescu, propus ministru al Transporturilor în Guvernul Dacian Ciolos
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Premierul desemnat Dacian Cioloș, și-a nominalizat guvernul de tehnocrați. La Transporturi a fost nominalizat Dan Marian Costescu.

Dan Marian Costescu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Transporturilor, este director executiv (CEO) la CFR din martie 2015 si are o experienta bogata in domeniul transporturilor.

Dan Mihai Costescu are 46 de ani si este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti in anul 1993, specializarea Material Rulant de Cale Ferata. El a ocupat, de-a lungul carierei, mai multe functii de conducere la Registrul Feroviar Roman, a fost directorul Autoritatii Feroviare din Romania. De asemenea, Dan Marian Costescu a infiintat, dezvoltat si a condus companii din domeniul ingineriei feroviare, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania) si Sistematic Engineering (Romania), potrivit CV-ului postat pe site-ul CFR.

Dan Mihai Costescu. In primavara acestui an, cand Dan Marian Costescu a fost numit director general al CFR, compania arata, intr-un comunicat, ca "Experienta profesionala acumulata in cei peste 20 de ani de activitate in domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere si implementare de proiecte, consultanta feroviara, cercetare sau academic, i-a permis lui Dan Marian Costescu ocuparea pana in prezent a unor pozitii reprezentative in companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara.

Dan Mihai Costescu a fost responsabil individual sau in echipe complexe, pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat, ori autoritatea tutelara a unor companii precum: Romvag (Romania), Karsdorfer Eisenbahn - KEG/Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER)."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel