Cine este cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cu o avere de 1,2 - 1,3 miliarde de euro, cel care se află pe primul loc în "Top 300 Cei mai bogați români" - 2014, realizat de revista Capital, este omul de afaceri Ion Țiriac.

El a mai ocupat această poziție și în urmă cu patru ani. În 2013, omul de afaceri se poziționa pe locul 3, cu o avere de 800-850 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: EADS. Ion Ţiriac neagă orice legătură cu contractul

Pe poziția a doua în acest an se află Ioan Niculae (1-1,1 miliarde euro), proprietarul grupului InterAgro. Anul trecut era cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin rețeaua Dedeman, au o avere de 650 milioane de euro, ceea ce i-a propulsat pe a treia treaptă a clasamentului actual. Ei au urcat două poziții în top față de anul trecut, iar averea le-a crescut de la 500-520 milioane de euro.

"După o lungă criză în care averea cumulată a celor 300 de milionari scădea de la an la an, în 2014 aceasta a crescut cu peste 4% față de ediția anterioară a clasamentului. Astfel, averea totală în acest an a ajuns la 22,47 miliarde de euro, cu aproape un miliard de euro mai mult față de anul 2013, ceea ce reprezintă aproximativ 16% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru anul acesta", spun realizatorii clasamentului.

O schimbare importantă a avut loc și în cazul pragului minim al averii pentru ocuparea unui loc în Top 300 Cei mai bogați români. Dacă anul trecut acest nivel se situa la 10-11 milioane de euro, în actuala ediție pragul a fost de 14-15 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel