România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 23 oct, 16:56
Selecție JUDECĂTOR la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Cine este CANDIDATUL ROMÂNIEI
A fost ales candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Cine este.

Octavia Spineanu-Matei a fost aleasă candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În prezent, ea este judecător la Tribunalul Uniunii Europene. A fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi director al Institutului Naţional al Magistraturii, scrie Agerpres.

Candidatul României pentru ocuparea funcţiei de judecător al Curţii de Justiţie este selectat de o comisie specială, alături de două propuneri de rezervă. Potrivit regulamentului, rezultatele procedurii de selecţie sunt publicate pe site-urile Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile finale, însoţite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, sunt comunicate Guvernului, spre aprobare. Dacă Guvernul nu este de acord cu propunerea înaintată de comisie, alege motivat dintre propunerile de rezervă. În cazul în care Guvernul nu este de acord cu niciuna dintre propunerile prezentate, se reia procedura de selecţie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro