Data actualizării:
Data publicării:

Cine este Candice Gohier, cea care a scos-o din circuit pe Simona Halep

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Colaj Instagram @Kinesport France
Foto: Colaj Instagram @Kinesport France
Candice Gohier este persoana care i-a recomandat Simonei Halep suplimentul cu colagen contaminat cu roxadustat.

Numele lui Candice Gohier, fizioterapeută la Academia Mouratoglou, apare în documentul pe care Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) l-a publicat joi, cu privire la motivarea deciziei de suspendare a Simonei Halep, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu octombrie 2022, în dosarul de dopaj.

Simona Halep a lucrat cu Candice Gohier din aprilie 2022, când a început colaborarea cu antrenorul francez, Patrick Mouratoglou, cel care afost timp de un deceniu antrenorul americancei Serena Williams, deținătoare a 23 de titluri de Grand Slam.

Cine este Candice Gohier

Candice Gohier lucrează la Academia lui Patrick Mouratoglou din mai 2020, potrivit contului său de LinkedIn. De asemenea, aceasta a fost pentru mai bine de doi ani angajată a Federației Franceze de Baschet, potrivit aceleiași surse. 

Gohier și-a obținut specializarea la L'Institut de Formation en Masso-Kinésithérapie de Berck-sur-Mer, din Franța.

Gohier, cea care a recomandat suplimentul de colagen

Potrivit raportului ITIA, acolo a fost explicat întregul proces al Simonei Halep, dar și momentul în care românca a primit suplimentul cu colagen, după turneul de la Cincinnati, chiar înainte de cel la US Open.

”În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzisă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu era listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu.

Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022”,se arată în raportul ITIA.

Citește și: Simona Halep, scoasă din joc de staff-ul fostului antrenor al Serenei Williams. I-au dat colagen cu roxadustat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel