Cine e Sorin Lavric, lider AUR. „Surpriza de la PARLAMENTARE”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Din conducerea partidului AUR, numit în spațiul public „surpriza de la alegerile parlamentare”, face parte și Sorin Lavric. 

Sorin Lavric face parte din conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor. AUR, „surpriza de la parlamentare”, a obținut 9% din voturile românilor. 

Sorin Lavric s-a născut la Turnu Severin, pe 27 noiembrie 1967. Conform descrierii de pe site-ul partidului, Sorin Lavric este „scriitor, filosof, publicist, profesor universitar – președinte al Senatului A.U.R” și a candidat pe listele AUR Neamț pentru un loc în Senat. 

Liderul AUR a studiat la Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila”, între 1987-1993 şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti, între 1991-1996. De asemenea, are un doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (2005).

Sorin Lavric a atras atenția însă prin comentariile rasiste, sexiste și ofensatoare la adresa minorităților și a femeilor.

Sorin Lavric, out din Uniunea Scriitorilor 

Liderul AUR a afirmat că romii sunt o „plagă socială” și că „bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunziumea sau luciditatea” - “Decoct de femeie” (apărută la Editura Ideea Europeană) - , lucru care a dus la un comunicat al Uniunii Scriitorilor.

Uniunea Scriitorul a anunțat că se dezice de aceste afirmaţii ale lui Sorin Lavric și că acesta, „în mod firesc”, nu va mai face parte din organizație. 

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România „a luat act cu stupoare de declaraţiile politice radicale pe care dl. Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră.

Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România”, a transmis organizația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel