Cine e miliardarul din Japonia care donează 7,7 milioane de euro Guvernului de la Kiev
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un miliardar din Japonia donează aproximativ 7,7 milioane de euro Guvernului de la Kiev.

Un miliardar din Japonia donează 1 miliard de yeni, adică aproximativ 7,7 milioane de euro guvernului de la Kiev, relatează Kyodo şi AFP. 

Hiroshi Mikitani, fondatorul companiei de comerţ electronic Rakuten, precizează într-o scrisoare că banii sunt destinaţi „activităţilor umanitare, pentru ajutarea persoanelor din Ucraina care sunt victime ale violenţei", denunţând totodată atacul rus drept o „sfidare a democraţiei".

Mikitani aminteşte că a fost la Kiev în 2019 şi s-a întâlnit cu Zelenski şi îşi exprimă „speranţa sinceră că Rusia şi Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod paşnic, iar poporul ucrainean va putea să-şi regăsească pacea cât mai curând posibil", mai scriu sursele citate de Agerpres.

 

 

România trimite ajutor Ucrainei

 

România trimite ajutor militar Ucrainei, a anunțat, duminică, 27 februarie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Florin Cîțu: România trebuie să blocheze orice sursă de finanțare pentru companiile rusești

România trebuie să blocheze orice sursă de finanțare, mai ales de la buget, pentru companiile deținute de ruși, a scris duminică, pe Facebook, președintele PNL Florin Cîțu.

„În sfârșit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile rusești să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca TOATE să fie excluse. Foarte imporant: banca națională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate. DAR, pentru a avea efect, aceste măsuri trebuie implementate de fiecare țară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă: idenficarea tuturor surselor de finanțare care ajung la Moscova și blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri și să blocheze orice sursă de finanțare, mai ales de la buget, pentru companiile deținute de ruși”, a transmis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel