Cine e Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Merkel
Merkel
Annegret Kramp-Karrenbauer este succesoarea Angelei Merkel la conducerea CDU iar dacă partidul va recâștiga alegerile, viitorul Cancelar al Germaniei.

În al doilea tur de scrutin desfăşurat la Congresul partidului, ce are loc la Hamburg, Annegret Kramp-Karrenbauer a concurat cu Friedrich Merz, care s-a retras din politică cu zece ani în urmă după ce pierduse o competiţie similară în faţa Angelei Merkel. Annegret Kramp-Karrenbauer a obţinut 517 voturi, iar Friedrich Merz 482.

Cine e Annegret Kramp-Karrenbauer?

Fostă şefă de executiv de land şi supranumită mini-Merkel, datorită apropierii sale de cancelarul Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer (56 de ani) a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.

Ea este criticată de o parte a presei din Germania că încearcă prea mult să o copieze pe Angela Merkel. 

Annegret Kramp s-a născut în micuțul oraș Volklingen, aproape la granița Germaniei cu Franța, pe data de 9 august 1962. Mai are cinci frați, fiind crescută într-o familie tradițională catolică. Tatăl ei a fost un profesor și un director de școală.

Annegret Kramp a absolvit liceul în 1982 și intenționa să devină și ea profesoară. A decis totuși să studieze politica și dreptul la Universitatea din Trier și la Universitatea Saarland , unde a obținut o diplomă de masterat în 1990. Annegret Kramp-Karrenbauer s-a alăturat CDU încă din 1981, din perioada liceului.

Este căsătorită cu Helmut Karrenbauer care este inginer. Au împreună trei copii, născuți în 1988, 1991 și 1998. 

Din 2000, Annegret Kramp-Karrenbauer a condus mai multe ministere în Germania, printre care cel de Interne, Muncă, al Familiei, Sporturilor şi Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel