Data publicării:

Cine are planuri ascunse. Bogdan Chirieac: Acest urlet împotriva Israelului... Aici se întâmplă ceva! Sunt niște comandamente mondiale, nu avem toate datele ca să le putem descoperi

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
La ce ne putem aștepta în următoarea perioadă, pe fondul războiului din Israel?

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o radiografie a ceea ce se întâmplă la ora actuală în Israel, în Gaza dar și pe platoul mondial, în contextul conflictului deschis și în plină desfășurare dintre teroriștii Hamas și armata israeliană.

"Cheia se află în continuare în scopul acestui plan pe care l-a început Hamas în 7 octombrie. De ce a fost nevoie să omoare bebeluși? Să scoată pruncul din pântecul mamei și să-l împuște, după care au ucis și mama dacă mai era cazul. De ce au făcut aceste acte? Fiindcă au vrut să fie siguri că Israelul nu va putea rezista presiunii publice și va intra terestru în Gaza. În momentul acesta, o bună parte a populației palestiniene din Gaza este prizoniera Hamas. Hamas nu e interesat dacă mor mulți palestinieni în acest moment pentru cauza lor.

Problema este că nu înțelegem exact care este cauza. Apoi este toată orchestrarea aceasta... acest urlet împotriva Israelului... Pe 7 octombrie israelienii erau uciși, pe 8 octombrie jumătate dintre țările lumii acuzau Israelul. Deci de unde acest iureș, această pornire împotriva Israelului? Acum, tot ce se întâmplă în Gaza va fi repudiat de lumea civilizată. Atunci când teroristul se ascunde-n familii de civili pot exista, lesne, victime colaterale.

Cred că Hamas și un număr de state islamiste doresc înființarea unui stat palestinian, dar nu cel negociat în 1993 la Oslo, nu cel despre care vorbeam - Fâșia Gaza și Cisiordania și o autostradă care să lege... nu! Au altceva în minte! Și se vor baza pe numărul uriaș de civili pe care mizează ei că-i va ucide Israelul. Nu e clar dacă Israelul îi va ucide, fiindcă armata israeliană este foarte bine antrenată, sau chiar Hamas va face lucrul acesta! Căci nu întâmplător se pare că unul dintre principalele centre de comandă din Gaza, deși sunt convins că au centre de comandă și în afara zonei de conflict, se află sub spitalul principal (n.r. din Gaza). Dedesubt e obiectiv militar, deasupra - spital cu 5-6 etaje, plin de răniți și de bolnavi.

Aici se întâmplă ceva! Ce caută Rusia atât de strâns cu Teheranul? O să spuneți că s-au strâns relațiile în urma războiului din Ucraina. Bine. Dar ce caută China? De ce înainte de asta Iranul și Arabia Saudită, doi dușmani, unul șiit altul sunit, au fost puși la aceeași masă nu de SUA, nu de Paris, nu de Bruxelles, ci de Beijing! Deci sunt niște comandamente mondiale acum cu privire la care sunt convins că nu avem toate datele ca să le putem descoperi, dar ne vom lămuri cu timpul" a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Armata israeliană a anunţat duminică la prânz că a lovit 450 de obiective ale Hamas din Fâşia Gaza în ultima zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel