CINE a trimis AUR în Parlament. Analiză cu Vasile Dâncu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sociologul și politicianul PSD Vasile Dâncu a analizat datele care arată cum a ajuns AUR în Parlamentul României, după alegerile din 6 decembrie.

Invitat la Digi 24 pentru a discuta ultimul sondaj IRES, Vasile Dâncu a explicat că AUR s-a făcut remarcat în statistici cu puțin timp înaintea scrutinului. „Cam așa, la o lună deja aveau undeva în jur de 4-5% și apoi, sigur, au început să crească pe măsură ce înaintam în campanie”, a transmis sociologul.

Întrebat dacă AUR a rupt electorat de la formațiunile tradiționale din România, Vasile Dâncu a spus: „Nu a adus la vot oameni noi. Foarte interesant este următorul lucru: 90% dintre cei care au votat pentru AUR în alegerile din 6 decembrie au fost și la vot la alegerile locale. Niciun alt segment de votanți de la alte partide nu a fost atât de activ politic. Aici este vorba despre un bazin de nemulțumiți care a votat divers la alegerile locale”.

Totuși, AUR a reușit să obțină votul electoratului care acum doar câteva luni, la alegerile locale, votase cu alt partid. Adăugând subiectului, Dâncu a spus că votanții AUR de la parlamentare au votat la locale „PSD în primul rând, 27% dintre ei. 24% dintre ei au votat PNL, fiind partidul care se presupunea că vine la putere, și chiar USR-PLUS, chiar și acolo sunt câteva procente din votanții care au venit”. „Au fost și o parte noi, evident, dar partea mai mică a fost cea cu cei noi”, a mai spus Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel