Cinci trucuri care te vor ajuta să ai un somn confortabil și sănătos alături de câinele tău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci trucuri care te vor ajuta să ai un somn confortabil și sănătos alături de câinele tău / Foto: Pixabay, de Renato Laky
Cinci trucuri care te vor ajuta să ai un somn confortabil și sănătos alături de câinele tău / Foto: Pixabay, de Renato Laky
În articol găsești cinci trucuri care te vor ajuta să ai un somn confortabil și sănătos alături de câinele tău.

Ești gata pentru petreceri în pijamale cu cel mai bun prieten blănos al tău? Iată câteva moduri prin care poți dormi împreună cu câinele tău și să faci din acesta o experiență confortabilă atât pentru tine, cât și pentru el:

VEZI ȘI: Câinele doarme în pat cu tine? Cât de benefic este acest obicei, argumente pro și contra

1. Asigurați-vă că câinele dvs. are acces sigur și ușor în și în afara patului

"Dacă animalul tău de companie are probleme musculo-scheletice, cum ar fi artrita, urcatul pe pat și de pe pat poate fi foarte dificil. Un pat mai jos de pământ va permite animalelor de companie să urce și să coboare din patul lor fără durere. Dacă câinele tău este obișnuit să doarmă pe pat și poți tu să-ți ridici câinele pe pat și de pe pat, acest lucru îi poate ușura sarcina", spune dr. Matejka. 

De asemenea, puteți folosi o rampă sau scări pentru animale de companie, astfel încât câinele dvs. să poată ajunge singur pe podea, în siguranță, scrie thisdogslife.co.

2. Oferă-i câinelui tău propriul spațiu


"Spațiul personal" ar putea să nu fie în vocabularul câinelui tău. Dar chiar dacă puiului tău îi place să deschidă ușa când ești în baie sau să-și facă cunoscută prezența în timpul întâlnirilor tale pe Zoom, dr. Kristin Kutscher de la URvet Care spune că unor câini le place să aibă propriul loc pe pat. În plus, adesea le place să aibă propria lor pătură, adaugă ea.

3. Păstrează-ți câinele curat


Igiena este întotdeauna importantă și de luat în considerare, dar mai ales atunci când împarți patul cu câinele tău, atât pentru sănătatea generală a ta, cât și a patrupedului.

Dr. Kutscher sugerează să curățați labele câinelui cu un șervețel pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi de noroi după ce au ieșit afară, deoarece ar fi putut păși în ceva ce nu ți-ai dori sî ajungă pe cuverturile tale. Altceva de reținut? Paraziți, adaugă ea.

'Câinii au riscul de a purta paraziți interni, purici și căpușe care pot purta boli umane și ne pot îmbolnăvi. Dormitul cu animalul tău de companie poate crește riscul de expunere la acești paraziți. Asigurați-vă că animalul dvs. este sub tratament de rutină pentru paraziți interni și externi" spune ea.

4. Asigurați-vă că mediul nu este prea cald


"Unii câini se pot supraîncălzi atunci când dorm într-un pat, iar unora le place să aibă o schimbare în zona de dormit pe tot parcursul nopții", spune dr. Matejka.

"Cel mai bine este să ai la dispoziție diferite opțiuni de dormit pentru câinele tău. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are un loc alternativ de dormit și este capabil să coboare din pat în cazul în care se încălzește prea tare sau dorește o schimbare a mediului", a mai explicat dr. Matejka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel