Cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă / Foto: Pixabay
Cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă / Foto: Pixabay
În articol găsești cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă.

Iată cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă:

Ciocolată caldă clasică

Ingrediente:

2 căni de lapte

100g ciocolată neagră, tocată

2 linguri de zahăr

1 linguriță de vanilie

frișcă pentru servit

Mod de preparare:

Încălzește laptele într-un ibric la foc mediu. Adaugă ciocolata tocată și amestecă până se topește complet. Adaugă zahărul și vanilia, amestecând continuu. Fierbe amestecul până când devine cremos și aromat. Servește cu frisca deasupra.

Ceai masala

Ingrediente:

2 căni de apă

2 plicuri de ceai negru

4 cuie de girofle

4 boabe de cardamom

1 băț de scorțișoară

1 bucățică de ghimbir, tăiată subțire

miere, opțional

Mod de preparare:

Fierbe apa și adaugă toate ingredientele. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. Strecoară și adaugă miere, dacă dorești.

Cafea cu scorțișoară și vanilie

Ingrediente:

1 cană de cafea neagră

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 linguriță de extract de vanilie

frișcă pentru servit

Mod de preparare:

Prepară o cană de cafea neagră. Adaugă scorțișoara și extractul de vanilie, amestecând bine. Servește cu frișcă deasupra.

Vin fiert cu condimente

Ingrediente:

1 sticlă de vin roșu

3-4 cuie de girofle

1 băț de scorțișoară

coaja rasă de la o portocală

2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Încălzește vinul într-un ibric la foc mic. Adaugă cuiele de girofle, scorțișoara, coaja de portocală și zahărul. Amestecă până când zahărul se dizolvă și vinul este încălzit. Strecoară și servește în pahare.

Lapte de migdale cu scorțișoară și miere

Ingrediente:

2 căni de lapte de migdale

1 linguriță de scorțișoară măcinată

miere, după gust

migdale tocate pentru decor

Mod de preparare:

Încălzește laptele de migdale într-un ibric. Adaugă scorțișoara și mierea, amestecând bine. Toarnă în căni și decorează cu migdale tocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel