Cinci puncte de acordare a primului ajutor pe timp de caniculă, în Timişoara şi Lugoj
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Temperaturile ridicate din ultimele zile şi prognoza meteo care anunţă acelaşi trend pentru următoarele 24 de ore au impus deschiderea, luni, a cinci centre de acordare a primului ajutor în situaţie de caniculă, în municipiile Timişoara şi Lugoj. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat că, în conformitate cu planul de măsuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate, aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a dispus constituirea celor cinci puncte de acordare a primului ajutor în Oficiul Poştal nr.1 (Poşta Mare) Timişoara, în holul de la intrarea actorilor în Opera Naţională Română Timişoara, Oficiul Poştal nr. 5 Timişoara şi în Piaţa Iosefin din Timişoara, precum şi la casa de Cultură a Sindicatelor Lugoj. 'În cele cinci puncte de acordare a primului ajutor există personal din cadrul Societăţii de Cruce Roşie Timiş şi Direcţiei de Sănătate Publică Timiş', a precizat Elena Megherea.

Recomandările pe timpul caniculei prevăd evitarea expunerii la soare între orele 11,00 - 18,00, evitarea aglomeraţiilor, a efortului fizic intens în respectivul interval orar, iar dacă sunt obligatorii ieşirile, corpul să fie protejat de haine deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare, consumarea a până la 2 litri de lichide nu prea reci, consum de fructe şi legume, cu evitarea consumului de alcool şi cafea. De asemenea, copiii şi animalele nu se lasă nesupravegheate în autoturisme, iar la cel mai mic semn de suferinţă, populaţia este îndemnată să se adreseze medicului de familie. Judeţul Timiş se confruntă cu temperaturi de 35-36 de grade Celsius de o săptămână, iar pentru luni şi marţi sunt anunţate 38 de grade la umbră. De miercuri se anunţă o răcorire bruscă, cu peste 10 grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel