Data actualizării:
Data publicării:

Cinci PROFESII care îți RUINEAZĂ sănătatea

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Aproximativ 40 la sută din muncitorii Australiei sunt expuși la o serie de substanțe toxice, și, în timp, vor dezvola un anumit tip de cancer. Radiația solară, fumul de tutun și motorina sunt principalii factori care duc la dezvoltarea diverselor boli. 

Cei de la Men'sHealth au întocmit o listă cu cele mai plăcute profesii care ne ruinează sănătatea.

1. Fermierii

Din cauza activităților intense, fermierii se confruntă cu boli ca leucemia, cacer de piele, de stomac sau de prostată, potrivit Institutului Național de Cancer. De ce? Agricultorii sunt supuși la  o gamă largă de produse chimice periculoase, inclusiv pesticide, îngrășăminte, fungicid și combustibili, precum și virusuri animale și praf. 

2. Constructorii

Obiectele de dimensiuni mari și mașinile sunt principalele pericole prezente pe șantiere. Aproximativ 1,3 milioane de muncitori sunt expuși la azbest, conform American Long Association, fibrele reduse din acest material au consecințe grave asupra corpului uman, ele afectând în primul rând respirația, diagnosticul dat de medici în numeroase cazuri fiind de cancer pulmonar.

Citește și: Patru DURERI pe care să nu le ignori NICIODATĂ 

3. Pompierii

Fumul este una dintre cele mai serioase amenințări. Pompierii au șanse de șapte ori mai mari să facă un atac de cord decât un om obișnuit și riscul crește până la 100 la sută în timp ce aceștia se află în misiuni, a arătat un studiu efectuat de studenții Universității Harvard. 

4. Piloții

Zicala preferată a piloților este ”Nu zbura prea aproape de soare”, nu întâmplătoare, de altfel, razele solare având efecte de neînchipui. Astfel, piloții au șase de 25 de ori mai mari decât o persoană care practică activități la sol să dezvolte o formă de cancer de piele. Radiația cosmică este unul dintre factori, însă cercetătorii sugerează că stilul de viață joacă un rol esențial în sensibilitatea pe care o prezintă piloții în cazul unui astfel de diagnostic. 

5. Joburile de birou

În ciuda scaunului confortabil și a tastaturii ergonomice, un job de birou crește cu până 82 la sută riscul unor boli cardiovasculare. În plus, inactivitatea înseamnă arderea unui număr mai mic de calorii, însă, odată cu dispariția chips-urilor de pe birou și cu exerciții fizice regulate, lucrurile vor lua o întorsătură pozitivă.

Sedentarismul duce, de asemenea, la o dezvoltare incorectă a mușchilor. 

Printre cei vizați de sedentarism se numără jurnaliștii, IT-iștii, contabilii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel