Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești. Sursa - Pexels
Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești. Sursa - Pexels
Aceste produse alimentare ne ajută să pierdem în greutate în mod eficient, precum și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.  

Nutriționiștii spun că trebuie să consumăm mai des produse proteice, deoarece acestea ajută la pierderea în greutate, în mod eficient și în siguranță.  

Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18g de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.

Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.  

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Pieptul de pui și de curcan fără piele. Această carne este ideală pentru repararea țesuturilor și pentru susținerea mușchilor slabi, deoarece este săracă în grăsimi saturate și sodiu. Pieptul slab de pasare este o sursa excelenta de vitamine B, esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de energie și sănătatea creierului. În plus, conține seleniul antioxidant, care este important pentru imunitate și sănătatea tiroidei. 

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Proteine ​​vegetale: boabe de soia, fasole, spanac și broccoli. Dacă ești vegetarian, ar trebui să incluzi proteine ​​vegetale în dieta ta. 

Somon și sardine. Acest pește este considerat o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, un tip de grăsime care este antiinflamatoare și bună pentru inimă. Somonul ajută la pierderea în greutate în mod eficient, deoarece scade nivelul de insulină.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Fistic.  Pe lângă proteine, fisticul este o sursă bună de fibre și grăsimi nesaturate. Fisticul poate satura organismul și poate preveni supraalimentarea.   

 

BONUS: Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și părul nu îți va mai cădea   

 

Potrivit experților în sănătate, căderea părului este asociată cu diverși factori, cum ar fi diete drastice, sarcină, menopauză, folosirea excesivă a plăcilor de îndreptat și a uscătorului de păr, vopsirea frecventă și expunerea la produse de coafat, care conțin substanțe chimice, utilizarea anumitor medicamente și stresul.

Modificările hormonale și tulburările de alimentație reduc abilitățile de protecție ale sistemului imunitar. Ca urmare, avem o stare de letargie, piele uscată, pete pe față și corp, precum și părul care cade. Pentru a evita toate aceste probleme, alimentația noastră trebuie să includă trei condimente care întăresc firul de păr și aduc doar beneficii sănătății noastre.

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

Rozmarinul este unul dintre condimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentație dacă ai probleme cu căderea părului. Conține mulți antioxidanți și ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii, care previn căderea părului și stimulează creșterea sănătoasă a firului.

Dacă ai părul în nuanțe de caramel și castan, te sfătuim să ți clătești părul în fiecare zi, cu ceai de rozmarin (rozmarin fiert în apă și apoi filtrat), întrucât revigorează culoarea și face ca părul să pară mai voluminos.

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Urzica conține cantități mari de vitamine B, C și E, care lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi și stimulează creșterea părului, furnizează oxigen scalpului și îmbunătățesc circulația sângelui.

Scorțișoară: Acest condiment cu gust și aromă caracteristice nu doar că dă un gust bun dulciurilor, dar are o utilizare largă și pentru tratarea multor probleme de sănătate și estetică precum căderea părului. Are proprietăți antiseptice, care previn căderea părului, combate bacteriile și microorganismele care se găsesc pe scalp, precum și îl hidratează. Stimulează circulația sângelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel