Cinci persoane, cercetate într-un dosar de camătă și operațiuni financiare ilegale
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @travelarium
FOTO: Freepik @travelarium
Un grup infracțional de cămătari a fost destructurat de polițiștii din Sălaj.

Un grup infracțional de cămătari a fost destructurat de polițiștii din Sălaj, cinci persoane fiind cercetate într-un dosar penal care vizează camăta, furtul, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, transmite Agerpres.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021 - 2023, bănuiţii ar fi acordat, către diverse persoane, sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobândă.

Pentru a-şi putea achita datoria, unul dintre datornici ar fi sustras un card bancar, pe care l-ar fi oferit unuia dintre bănuiţi, acesta din urmă efectuând mai multe tranzacţii, în valoare 2.900 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a bănuiţilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, cinci telefoane mobile, bijuterii, 9.000 de lei şi diverse înscrisuri care fac obiectul cauzei”, se arată, miercuri, într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Șapte mandate de aducere, patru persoane reținute pentru 24 de ore

Potrivit sursei citate, la finalizarea percheziţiilor domiciliare au fost puse în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în vederea audierii, poliţiştii dispunând reţinerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, faţă de patru dintre persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani.

La data de 12 decembrie, faţă de cinci dintre bănuiţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Serviciului Criminalistic, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Citește și: Grupare infracțională specializată prin metoda "accidentul", destructurată de polițiști - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel