Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des -  sunt pline de bacterii și agenți patogeni. Sursa - Pexels
Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des - sunt pline de bacterii și agenți patogeni. Sursa - Pexels
Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol   trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

 

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 
 

 

BONUS. Produsul ieftin care curăță rapid covorul: murdăria și petele dispar, iar culoarea va fi mai aprinsă

 

Cu ajutorul unui singur produs putem curăța perfect covorul și îndepărta toate petele și mirosurile neplăcute.

Vorbim despre înălbitor. Cu toate acestea, este necesar să alegeți înălbitorul care poate fi folosit și pentru hainele colorate. Un astfel de produs, cu siguranță, nu va afecta culoarea covorului.

Dimpotrivă, înălbitorul va curăța perfect covorul și îi va reîmprospăta culoarea.

Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios

Iată ce trebuie să faci: Pune puțin înălbitor direct pe pata de pe covor. Apoi ia o perie aspră, scufundă-o într-un lighean cu apă și freacă bine pata. Dacă este necesar, mai adaugă puțin înălbitor peste pată, în timp ce o curăți.

Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată 

La final, îndepărtează restul de înălbitor cu peria curată. Vei vedea că petele au dispărut, iar culoarea covorului nu s-a schimbat. 

 

 

BONUS. Gospodinele cu experiență păstrează cafeaua în frigider. Secretul lor a fost dezvăluit

 

Fiecare gospodină știe că frigiderul trebuie păstrat curat. Dar dacă ceva merge prost, atunci în interior apare un miros neplăcut.

Adesea, mirosul urât apare din cauza unui aliment alterat. Dar, în unele cazuri, chiar și după ce frigiderul a fost spălat, mirosul neplăcut rămâne. Nu vă faceți griji! Puteți elimina problema cu ajutorul unor trucuri simple.

Elimină rapid mirosul neplăcut din baie cu acest truc: bunicile noaste îl foloseau mereu

De exemplu, bicarbonatul de sodiu combate aromele nedorite. Trebuie doar să puneți aproximativ 100 de grame de bicarbonat într-o ceașcă și să o depozitați pe raftul frigiderului.

Și cafeaua este eficientă. Puneți niște cafea măcinată sau cafea boabe într-un pahar, care trebuie pus în frigider. Nu uitați să schimbați cafeaua în fiecare lună.

Cum să ascuți cuțitele de bucătărie, care s-au tocit: 5 metode simple și rapide

În plus, și sucul de lămâie este potrivit pentru combaterea mirosurilor urâte. Luați jumătate de lămâie și ștergeți cu ea pereții și rafturile frigiderului. Ulterior, ștergeți rafturile frigiderului cu o cârpă uscată.

Unii pun foi de de ziar pe rafturi, deoarece hârtia absoarbe mirosurile. Dezavantajul este că foile de ziar trebuie înlocuite cu altele noi în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel