Cinci obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire: renunță la ele și prelungește-ți tinerețea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire - renunță la ele și prelungește-ți tinerețea. Sursa - Pexels
Cinci obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire - renunță la ele și prelungește-ți tinerețea. Sursa - Pexels
Puteți observa că persoanele de aceeași vârstă arată diferit: unele au îmbătrânit mult mai repede, în timp ce altele par tinere.

Desigur, multe depind de gene. Cu toate acestea, aspectul fizic este adesea o reflectare a stilului de viață al unei persoane.

 

Care sunt cele 5 obiceiuri care provoacă îmbătrânirea accelerată?

 

Mâncarea fast food. Aceste alimente aduc daune organismului, provocând abateri de la dietă. Datorită numărului mare de substanțe cancerigene, o persoană care consumă des alimente fast food îmbătrânește mai repede. Dacă vrei să arătați tineri, ar trebui să reduceți consumul acestor alimente.

Bronzul excesiv.  Femeile care exagerează cu plajele par mult mai în vârstă. Chiar și utilizarea cremelor de protecție solară nu fac față pigmentării și altor probleme ale pielii. Prin urmare, trebuie  să faceți plajă doar înainte de ora 12 sau după ora 17.

Trucul chinezoaicelor pentru creșterea părului: trebuie să faci această mască o dată pe săptămână

Fumat. Țigările conțin o cantitate mare de substanțe chimice, care provoacă apariția cancerului. Dar acesta nu este singurul pericol al dependenței. Din cauza țigărilor, pielea îmbătrânește rapid. Prin urmare, medicii recomandă să renunțăm la acest obicei.

Greutate excesivă. Persoanele supraponderale se bucură că ridurile de pe față nu sunt vizibile. Cu toate acestea, ele arată mai în vârstă decât anii pe care îi au. O silueta voluminoasă adaugă întotdeauna ani în plus, iar, din cauza excesului de greutate, organismul nu poate funcționa corect. Dacă doriți să vă prelungiți tinerețea, atunci ar trebui să urmați o dietă și să faceți sport.

Dulciuri. De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la deserturi. Dacă consumi prea mult zahăr, pielea își pierde rapid tonusul. În plus, prea mult zahăr poate duce la diabet.

 

BONUS. Cel mai prețios ingredient din bucătărie: poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală

 

Știați că există un ingredient prețios care poate fi folosit în bucătărie în multe rețete, dar și pentru îngrijirea personală? 

Vorbim despre fulgi de ovăz, un produs 100% natural, deosebit de versatil. Știm că produsele naturale pot fi alternative valabile la cele chimice și industriale.  Acestea nu doar că limitează impactul asupra atmosferei, poluează mai puțin, dar sunt mai puțin agresive cu pielea și organismul nostru.

Unele produse naturiste sunt folosite în rețetele de bucate, altele - pentru a face curat în casă sau pentru a avea grija de sănătatea și bunăstarea noastră. În plus, ne ajută să economisim bani.

Cultivă ciuperci pleurotus acasă: cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie

Printre ingredientele care fac parte din această categorie regăsim fulgii de ovăz. Făina de ovăz este un ingredient special, capabilă să răspundă la multe nevoi. De exemplu, din ea se pot face deserturi foarte gustoase, supe și produse de patiserie.

Pe lângă faptul că sunt un mic dejun sănătos și hrănitor, fulgii de ovăz au o funcționalitate foarte largă. Vorbim despre un produs versatil care poate fi folosit în multe alte scopuri.

Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică

Să vedem câteva dintre ele. În primul rând, trebuie să știți că puteți face săpun din fulgi de ovăz. Luați niște săpunuri neutre și dați-le prin răzătoare. Puneți fulgii de săpun într-o cratiță cu apă. Adăugați fulgii de ovăz și fierbeți compoziția. Amestecați bine și turnați totul în forme. După o zi, săpunul poate fi folosit.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Ce ziceți de o mască pentru ten? Făina de ovăz este excelentă împotriva pielii uscate. Pentru a face un produs care ne poate veni în ajutor, folosiți două linguri de fulgi de ovăz și două linguri de apă de trandafiri. Amestecați energic până când soluția devine omogenă și poate fi întinsă pe față.   Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți. Rezultatul este grozav.

În sfârșit, puteți crea un alt produs valabil pentru îngrijirea corpului. Vorbim despre un exfoliant, un adevărat scrub pe bază de făină de ovăz. Luați trei linguri de fulgi de ovăz, o lingură de ulei de măsline și una de sare de mare. Amestecați și întindeți scrubul pe corp, masând ușor. Astfel veți îndepărta pielea moartă cât ai clipi!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel