Cinci moduri în care îţi poţi schimba dieta în funcţie de vârstă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dietă
Dietă
Organismul se schimbă constant în timp, ceea ce înseamnă că dieta dumneavoastră trebuie să evolueze dacă doriți să rămâneți sănătoși și puternici.

Creşteţi aportul zilnic de proteine

Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem în mod natural masa musculară.  Cercetările arată că adăugarea de proteine vă poate ajuta să păstrați ceea ce aveți și chiar să construiți mai mult.

Scopul: Constatările sugerează că adulții peste 65 de ani au nevoie de 1 până la 1,2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală. Adulții tineri ar trebui să vizeze 0,8 grame pe kilogram de greutate corporală.

Proteina se găsește în gustări ușoare, portabile, cum ar fi nuci brute sau năut prăjit. 

Reduceți aportul de calorii

"După vârsta de 40 de ani, necesarul caloric al unei persoane scade cu aproximativ 10 la sută", spune dieteticianul Julie Cunningham, RD. Deci, o persoana care avea nevoie de 2.000 de calorii la varsta de 40 de ani ar avea nevoie de aproximativ 1.400 de calorii pana la varsta de 70 de ani.

Încercați acest lucru: începeți prin a face mici reduceri de calorii.Optează pentru o salată în locul cartofilor prăjiți.

Adăugați alimente bogate în B12

Odată cu vârsta, anumite substanțe nutritive devin mai greu de absorbit. Vitamina B12, un nutrient esențial care este implicat în funcția nervoasă, metabolismul celular și formarea de globule roșii.

Dr. Axe sugerează adăugarea de alimente cum ar fi carnea, peștele, păsările de curte, ouăle și laptele.

Adăugaţi alimente bogate în calciu și vitamina D

Calciul şi vitamina D devin vitale pe măsură ce îmbătrânim. Ambele joacă un rol esenţial în sănătatea osoasă și pot ajuta la protejarea împotriva osteoporozei și a fracturilor osoase.

Femeile în vârstă de 50 și cele mai tinere au nevoie de 1.000 de miligrame de calciu și 600 micrograme de vitamină D zilnic. Femeile cu vârsta de 51 de ani și mai mari ar trebui să-și bată aportul de calciu până la 1200 miligrame.

Pentru a vă menține oasele puternice, consumaţi alimente bogate în calciu, cum ar fi laptele de vacă. Peștele, precum somonul și tonul, conţine  vitamina D. 

Hidratează-te

Starea hidratată ajută la menținerea funcției fiecărui sistem din corpul vostru. Poate lupta împotriva oboselii și poate ajuta la stoparea durerilor de cap.

Desi deshidratarea se poate intampla oricui, devine mai raspandita la persoanele mai în varsta, pe masura ce rinichii devin mai putin capabili sa conserve apa, potrivit unei cercetari clinice Mayo. Medicamentele populare pentru afecțiunile cardiace și tensiunea arterială pot, de asemenea, să influențeze capacitatea organismului de a reține apa, conform American Heart Association.

Consumaţi aproximativ 9 căni de apă pe zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel