Data actualizării:
Data publicării:

Cinci migranți au murit după ce o barcă cu 70 de persoane ce încerca să ajungă ilegal în Marea Britanie, dinspre Franța, s-a răsturnat

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Facebook @ SOS MEDITERRANEE France
FOTO: Facebook @ SOS MEDITERRANEE France
Cinci migranți care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit în Canalul Mânecii.

Un oficial maritim francez a declarat pentru BBC că cinci migranți care încercau să traverseze Canalul au murit în apele franceze. Potrivit unor rapoarte ale presei franceze, aproximativ 70 de persoane încercau să se urce într-o barcă mică care încerca să plece de pe o plajă, când aceasta s-a răsturnat în primele ore ale dimineții de duminică.

Zeci de persoane au fost scoase din apă în timpul eforturilor de salvare de peste noapte din Wimereux, la sud de Calais. Secretarul de externe David Cameron a spus că incidentul a fost “sfâșietor”. Autoritățile locale spun că patru dintre cei decedați erau din Irak și Siria.

Care este starea persoanelor rănite

 

O persoană care se află în stare critică a fost transferată la un spital din apropierea orașului Boulogne-sur-Mer, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al prefecturii maritime franceze. Acesta a spus că 32 de persoane au fost salvate și că o persoană are răni care nu îi pun viața în pericol. 

O altă persoană a primit tratament la fața locului pentru hipotermie severă. Oamenii au intrat în dificultate aproape imediat după ce barca a părăsit coasta franceză spre Anglia, în jurul orei 02:00 ora locală (01:00 GMT).

Zeci de persoane încercau să se îmbarce pe vas când a părăsit plaja și s-au aflat în dificultate la mare, a spus prefectura maritimă franceză. O remorcher care patrula coasta a ajuns la fața locului și a găsit cadavrele. Aproximativ 50 de pompieri și mai multe vehicule de poliție au fost trimise în ajutor, potrivit ziarului regional La Voix du Nord.

Zeci de supraviețuitori au fost duși la un centru comunitar local, a relatat ziarul.

Și un elicopter a fost folosit de către echipajele de intervenție

 

Garda de coastă franceză, care a confirmat de asemenea decesele, a spus că a fost folosit un elicopter în zonă.

Garda de coastă britanică nu a avut nicio implicare, deoarece incidentul a avut loc în apele franceze foarte aproape de plaja din apropierea Wimereux.

Enver Solomon, directorul executiv al Consiliului pentru Refugiați, a spus că decesele din Canal “trebuie să fie un semnal de alarmă pentru a lua măsuri hotărâte” - inclusiv asigurarea unor rute sigure pentru cei care fug din țările devastate de război.

Decesele vin la o zi după ce a fost înregistrată prima traversare cu barca mică a anului.

Aceasta urmează unei perioade de aproape patru săptămâni până la 11 ianuarie, când nu au fost înregistrate traversări către Marea Britanie, ceea ce Ministerul de Interne spune că se datorează condițiilor meteorologice nefavorabile.

Totalul provizoriu pentru 2023 - 29.437 de traversări - este mai mic decât recordul de 45.774 de traversări înregistrate pentru întregul an 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel