Cinci lucruri pe care nu ar trebui să le ții niciodată în dormitor: îți fură sănătatea și somnul
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci lucruri pe care nu ar trebui să le ții niciodată în dormitor, îți fură sănătatea și somnul. Sursa foto: freepik.com
Cinci lucruri pe care nu ar trebui să le ții niciodată în dormitor, îți fură sănătatea și somnul. Sursa foto: freepik.com
Îți prezentăm o listă cu lucruri familiare din dormitor, care afectează foarte mult calitatea somnului și îți subminează sănătatea. 

Din cauza acestor lucruri, unii oameni suferă de insomnie. De obicei, dai vina pe stres, dar, de fapt, aceste lucruri îți fură somnul și sănătatea.

Gadget-uri. Având telefonul lângă tine, crește tentația de a citi fluxul de știri, de a viziona câteva videoclipuri scurte, de a scrie comentarii și de a te supraîncărca cu informații înainte de culcare. 

Lumina de pe ecranul unui smartphone, tabletă sau laptop interferează cu producția de melatonină, care te ajută să adormi. Drept urmare, nu poți adormi, iar timpul de somn este redus la 5-6 ore pe zi, ceea ce este dăunător sănătății. 

Proprietățile și contraindicațiile frunzei de dafin. Acest condiment aromat este interzis unor persoane

Accesorii pentru antrenament. Aparatele pentru antrenament, ganterele, covorașele de yoga, benzile de rezistență și alte echipamente sportive nu trebuie păstrate în dormitor din mai multe motive. În primul rând, aceste articole sunt un teren propice pentru bacterii. În al doilea rând, lipsa unui antrenament și a rezultatelor sportive atunci când te uiți la aceste aparate îți provocă un sentiment de frustrare, iar acesta este stres înainte de culcare. 

Șase greșeli zilnice te îngrașă. Iată care sunt acestea

Accesorii de birou. Se crede că munca nu se poate face în dormitor, deoarece estompează granițele dintre spațiul personal și îndatoririle profesionale. Nu este recomandat să răspunzi nici măcar la e-mailurile care au legătură cu munca. 

Prin urmare, este mai bine să-ți organizați spațiul de lucru într-o altă cameră, iar dormitorul ar trebui să fie destinat relaxării și odihnii de grijile cotidiene. 

O rețetă medievală veche învinge răceala și gripa. Iată cum se prepară

Haine murdare. Aceste lucruri creează mizerie în cameră, distrug senzația de confort și pot deveni o sursă suplimentară de bacterii. 

Saltea veche. Durata medie de viață a unei saltele este de 8-10 ani. Dar, în practică, mulți folosesc acest element al patului zeci de ani. Rezultatul sunt probleme cu spatele. În plus, salteaua acumulează praf, care chiar și cu o curățare temeinică nu-l poate elimina complet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel