Cinci greșeli pe care trebuie să le eviți, dacă vrei ca friteuza cu aer cald să funcționeze mai mulți ani
Friteuza cu aer este, cu siguranță, printre cele mai folosite electrocasnice ale momentului.
Recomandată de toate gospodinele, friteuza cu aer a devenit un instrument esențial în bucătărie. Avantajul friteuzei cu aer este că îți permite să gătești, rapid și ușor, diferite feluri de mâncare, fără a folosi cantități mari de grăsime.
Acest lucru este posibil datorită aerului fierbinte care, la fel ca într-un cuptor ventilat, gătește alimentele la temperaturi constante.
Cu toate acestea, mulți oameni tind să folosească în mod necorespunzător friteuza cu aer, provocând deteriorarea alimentelor și a aparatului.
În rândurile următoare, vei afla care sunt cele mai frecvente probleme și care sunt cele 5 greșeli pe care nu trebuie să le faci dacă nu vrei ca friteuza cu aer să strice.
Principalele probleme apar din lipsa curățeniei. Unul dintre cele mai subestimate aspecte este, cu siguranță, curățenia friteuzei cu aer. Multe gospodine au tendința de a nu-o curăța frecvent, ceea ce face ca în coș să se acumuleze firimituri, bucăți de mâncare, grăsime și alte resturi. Murdăria trebuie îndepărtată imediat după fiecare utilizare.
Pentru a curăța mai bine friteuza cu aer, poți face un degresant. Într-o sticlă cu pulverizare combină 100 ml apă demineralizată, 10 grame de acid citric și o picătură de lichid de spălat vase. Pulverizează degresantul pe pereții interiori și exteriori ai coșului, lăsă-l să acționeze 15 minute și șterge-l, apoi, cu o cârpă umedă din microfibră pentru a îndepărta murdăria.
Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora
Ai grijă, totuși, să nu freci energic învelișul antiaderent prea mult cu bureți duri. De fapt, multe gospodine freacă energic murdăria, deteriorând aparatul electrocasnic.
O altă greșeală foarte frecventă este de a găti prea multe alimente deodată. Acestea ar trebui poziționate în așa fel încât să nu se suprapună. În cazul în care ai prea multă mâncare de pregătit, poți să o gătești de mai multe ori sau să folosești cuptorul.
Utilizările incorecte ale friteuzei cu aer includ și introducerea în coș a hârtiei de pergament sau a foliei de aluminiu. Dar, prin acoperirea părții inferioare a coșului, nu vei face decât să blochezi fluxul de aer din interiorul aparatului.
Ce alimente nu pot fi gătite în friteuza cu aer?
Ultima dintre cele 5 greșeli este că încerci să gătești alimente care, în realitate, nu ar trebui introduse în interiorul aparatului. Printre acestea amintim legumele proaspete care, în friteuza cu aer, se vor deshidrata.
Folosește aceste produse și dulapul de lemn va fi ca nou printr-o magie. Convinge-te și tu
Dacă, în schimb, vei adăuga legume congelate, acestea vor rămâne crocante, în timpul gătitului.
De asemenea, se recomandă să nu gătești brânzeturile, care se vor topi și vor crea încrustații greu de eliminat. De asemenea, pastele, orezul și alte cereale crude, în lipsa apei, vor arde.
Vezi și:
Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență
Tigaia este nelipsită din bucătărie. Prin urmare, atunci când tigaia începe să se ardă, majoritatea gospodinelor nu știu ce să facă.
Nu are rost să te grăbești la magazin și să cumperi una nouă. Este important să cunoști câteva trucuri ca să o cureți.
De ce poate arde o tigaie?
În primul rând, tigaia e făcută din materiale necalitative. Atunci când cumpără vase, multe persoane încearcă să economisească bani, făcând o greșeală esențială. De aceea, este mai bine să cumperi o tigaie de la un producător de încredere și să te bucuri de funcționalitatea ei o lungă perioadă de timp.
În al doilea rând, din cauza deteriorărilor. Dacă folosești cuțite metalice, spatule sau bureți duri pentru spălare, poți deteriora cu ușurință suprafața.
În al treilea rând, și tigaia are o dată de expirare. Multe persoane uită că orice obiect are dată de expirare. De regulă, la tigăi perioada de valabilitate se referă numărul de utilizări.
Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată
Există 2 reguli de bază datorită cărora tigaia poate servi mai mult timp: alegerea corectă și îngrijirea atentă. Nu există un remediu sau o metodă universală pentru a reface o tigaie.
Tigaia din fontă este considerată una dintre cele mai fiabile și versatile. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:
- îndepărtează toată funinginea,
- spală bine tigaia,
- usucă tigaia,
- unge tigaia cu ulei pe interior și pe exterior,
- pune tigaia în cuptor timp de o oră, setând temperatura la 200 de grade.
După toate manipulările, este mai bine să nu folosești tigaia timp de câteva zile.
Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta
Tigaia din aluminiu nu pot fi întotdeauna restaurată, totul depinde de natura daunelor. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:
- clătește bine, îndepărtând toată funinginea;
- pune tigaia pe aragaz la foc mediu:
- apoi cu un burete curăță bine zonele arse.
Poți încerca și următoarea metodă: toarnă apă în tigaie, adaugă puțin săpun de rufe și fierbe timp de 10 minute. Apoi, aruncă apa, șterge tigaia bine și unge-o cu ulei vegetal. Dacă această metodă nu ajută, nu are rost să mai folosești tigaia.
Tigăile din ceramică au câștigat popularitate datorită caracterului practic și siguranței lor. Dar toată lumea uită că durata de viață a ceramicii nu este mai mare de 4 ani. Însă, după cum arată practica, acestea trebuie schimbate la fiecare 2 ani, astfel încât toate proprietățile să fie păstrate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News