Cinci candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie. Dumitru Coarnă: Din păcate...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care sunt calităţile de bază ale unui agent de poliţie, dar şi ce probleme sunt la nivel naţional în acest domeniu. 

"Este o temă extrem de grea. Meseria de poliţist este, în primul rând, vocaţională şi de risc. Sunt necesare calităţi fizice, dar şi intelectuale. Trebuie să se priceapă la toate, pentru că meseria este extrem de complexă. Un poliţist trebuie să răspundă la stimuli, la provocări, să fie rezistent la stres, e un cumul de factori", a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS: 

Criză de oameni cu vocaţie

"O spun cu regret, sunt motivaţi de situaţia economică din ţară. Ei văd în profesia de poliţist o profesie de siguranţă financiară. Din păcate, despre asta e vorba. O văd ca pe o profesie în care au parte de acele beneficii materiale. Pentru pensionare, totuşi, trebuie să reziste 26 de ani în câmpul operativ, dar poate fi vorba şi despre asta, în condiţiile actuale. În ultimul timp, este o problemă cu abordarea poliţienească din punct de vedere al managementului resursei umane în MAI, care a fost defectuoasă. De asta avem o criză de personal şi de oameni cu vocaţie. Nu e simplu să fii poliţist. Dacă vrei să fii poliţist doar pentru a face poze pentru Facebook, sigur, poate fi oricine. 

În ceea ce priveşte Academia, toţi cei care intră în anul 1, rămân până la final. Au fost doar excluderi din motive disciplinare, nu abandonuri. Sigur, poliţistul ar trebui să fie un model, dar la fel ar trebui să fie şi medicul, şi judecătorul, toată lumea! Diferenţa dintre noi şi ceilalţi e că purtăm uniformă şi ieşim în evidenţă", a mai spus preşedintele SNPPC. 

Amintim că anul acesta, la Academia de Poliţie sunt disponibile 578 de locuri, pentru care se luptă 3000 de candidaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel