Cină sănătoasă. Jurnalista Andreea Sava oferă exemple concrete
Jurnalista Andreea Sava, într-o postare pe Facebook, a prezentat formula după care poate fi gândită cina.
Ideal este să evitați carbohidrații proveniți din făinoase, chiar dacă sunt din făină integrală. Carbohidrații sunt sursă de energie mare, aproape instantanee dar care se și duce rapid așa că e bine să fie consumați în prima parte a zilei sau înainte de activitate fizică intensă.
Evitați grăsimile dar și fructele. Acestea din urmă, pe de o parte, sunt sursă de fructoză, adică zahăr, deci îngrașă plus că fermentează și majoritatea îngreunează digestia.
Mâncați fibre, provenite din legume, de preferință crude, pentru a vă îmbunătăți digestia și proteine din carne slabă, fructe de mare sau pește, fiindcă pentru descompunerea acestora organismul depune un efort mai mare deci va consuma mai multe calorii iar procesele metabolice se vor intensifica.
[citeste si]
Exemple de feluri de mâncare pentru cină
Varianta 1
100 g de peşte gras: somon, cod, macrou, sardină, păstrăv, hering, ton
legume verzi
apă minerală naturală plată
Varianta 2
100 g de fructe de mare (creveţi, caracatiţe, langustă, homar, scoici, calamar) fierte, asezonate cu sos din ulei de măsline extravirgin şi condimentat cu usturoi, suc de lămâie
garnitură de năut, bob, hrişcă, mazăre
apă minerală naturală plată cu suc de lămâie
Citiţi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News