Cîmpeanu, soluție pentru profesori: Plata cu ora
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu susține că dacă se interzice cumulul pensiei cu salariul, pentru profesori, ar putea fi posibilă plata cu ora.

Profesorii din învățământul universitar și preuniversitar vor fi plătiți cu ora, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, speră Sorin Cîmpeanu. „Dacă nu ar fi posibil (...), am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat”, spune ministrul Educației, scrie Mediafax. 

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu miile de profesori lucrează după vârsta la care ar trebui să se pensioneze, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că este convins că va fi posibilă plata cu ora.

Ministrul, convins de această soluție

„Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învățământ, o resursă umană și așa deficitară din perspectiva calificării și a competenței, ar deveni încă și mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat în învățământ și sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru. Subliniez, e vorba de plată cu ora și în universitar, și în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie și salariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel