Cîmpeanu: Rezultatul excepţional al lui David Popovici, o premieră pentru sportul românesc
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cîmpeanu
Cîmpeanu
Performanţele lui David Popovici, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României, afirmă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

'Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanţă pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obţinut-o la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta: a stabilit un nou record mondial, devenind noul campion mondial în proba de 200 de metri liber! Este primul înotător din istoria României care câştigă o medalie de aur la o competiţie de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să îl felicit şi să mă înclin în faţa acestei reuşite', a scris Sorin Cîmpeanu, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Performanța lui David Popovici, o premieră pentru sportul românesc

Sorin Cîmpeanu subliniază că rezultatul excepţional al lui David Popovici este o premieră pentru sportul românesc, acesta fiind primul înotător din ţara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Nataţie în bazin de 50 de metri pentru seniori.

'Elevii sunt o resursă continuă de potenţial şi talent pe care nu avem voie să o risipim. Performanţele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României. Îi ţin pumnii lui David Popovici şi la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber. David, suntem alături de tine, iar românii îţi mulţumesc că îi reprezinţi cu cinste', a mai scris ministrul Educaţiei.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. 

Citește și - Cine este David Popovici, copilul minune al înotului. Poveste de viață construită cu sacrificii

David Popovici, în vârstă de 17 ani, are în spate o poveste de viață construită cu sudoare, implicare și sacrificii.

Senzația înotului la nivel mondial a intrat în centrul atenției după ce a explodat la Europenele de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber.

În urma performațelor uimitoare, acesta a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, organizate anul trecut, unde a continuat să surprindă.

Sportivul român a terminat atunci primul sub linia podiumului la 200 de metri liber, deși nu avea decât 16 ani și 10 luni și lupta de la egal la egal cu sportivi care aveau o experiență solidă în spate.

Sunt foarte multe curiozități născute în urma performanțelor lui, în contextul sportului românesc nefinanțat și lăsat în moarte clinică de guvernele și președinții de organisme sportive care s-au tot perindat, în ultimele decenii, la putere.

Mai mult decât atât, este oarecum surprinzător faptul că noul campion mondial la 200 m liber s-a apucat de acest sport, mai mult sau mai puțin, din întâmplare. 

O scolioză diagnosticată la patru ani, recomandarea de a merge la bazin și dragostea la prima vedere între David și sportul pe care îl domină încă din adolescență, a făcut ca România să aibă primul campion mondial la înot, meritat sau nu.

David Popovici: „Mâncam de pe jos”. Vezi continuarea aici!

Citește și - Cîmpeanu: Voi acorda nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii, la disciplina "Demagogie"

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă intitulată "Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor", iniţiată de USR. Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că va acorda nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii simple, la disciplina "Demagogie".

"O să le acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii, la disciplina "Demagogie", ştiut fiind că tocmai ce am vorbit de planurile-cadru. Demagogia vă asigur că nu va face parte din planurile-cadru. V-aţi dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă şi baros, dar în educaţie lucrurile se fac nu numai demolând. Multe dintre iniţiativele dumneavoastră încep cu se abrogă. Da. Trebuie şi demolat, trebuie şi abrogat. Dar în educaţie ne bazăm mai mult pe construcţie. Lucrul cu mistria este uneori mai greu decât lucrul cu ranga şi barosul", a declarat ministrul Educaţiei, în plenul Camerei Deputaţilor, notează Agerpres.

Ministrul Educaţiei a spus că nu este o persoană comodă şi că nu face reformă "între două cafele".

"Am fost acuzat că sunt comod. Cred că puteţi să spuneţi că sunt incompetent, că sunt urât, că sunt bătrân. (...) Aş vrea şi eu să fiu mai tânăr, dar din păcate sunt bătrân. Sunt bătrân, sunt urât, dar comod nu sunt. (...) Comoditatea cred că este singurul lucru care îmi lipseşte. (...) Am fost acuzat că fac reformă între două cafele. Nu fac reformă între două cafele, distins coleg. Singura reformă pe care o cunosc eu este reforma România Educată, care a beneficiat pe parcursul a mai mulţi ani de consultarea tuturor actorilor implicaţi în educaţie, direcţi sau indirecţi. Eu altă reformă nu cunosc", a arătat ministrul. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel