Data publicării:
Cîmpeanu: Ar fi bine să nu vină ambii părinți la începutul școlii
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut câteva precizări în contextul deschiderii noului an școlar.
Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică după-amiază, că 'părinții pot participa la festivități însă, în funcție de condițiile specifice fiecărei școli (dimensiunile spațiilor deschise) se face recomandarea, mai apăsat sau mai puțin apăsat, de a se evita în măsura posibilului prezența părinților alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinți.'
'Nu este o interdicție, este o recomandare.', a punctat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu a precizat apoi că 'fiecare școală are condiții specifice, directorul fiecărei școli are datoria de a anunța părinții cât de mult poate permite accesul lor.'
Totuși, 'în general, peste tot este permis accesul, dar cu această rugăminte: de înțelegere că prezența multor părinți și bunici creează aglomerări, amplifică posibilitatea de răspândire a virusului, care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoți, împotriva școlii cu prezență fizică.', a explicat ministrul Educației.
VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu: Aveam 253 de școli cu probleme în asigurarea protecției sanitare. Multe au fost remediate
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, la o întâlnire cu părinții elevilor de la Școala Ferdinand din Capitală că au fost 253 de școli care aveau probleme din perspectiva asigurării condițiilor de protecție sanitară, dar în cea mai mare parte au fost remediate.
Sorin Cîmpeanu a spus că există 'unele probleme de infrastructură' în unele școli.
'Aveam 253 de școli care aveau probleme din perspectiva asigurării condițiilor de protecție sanitară, 37 în Dolj, în București 28. (...) Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la fața locului și (...) în cea mai mare parte a situațiilor au fost remediate', a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.
Structura anului școlar 2021-2022
Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.
Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel” în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.
Vacanțele elevilor sunt programate astfel:
25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News