Cîmpeanu anunţă măsuri drastice, chiar schimbarea directorilor şcolilor în care rata de vaccinare a profesorilor e foarte mică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu a anunţat că va dispune măsuri drastice în cazul şcolilor în care 

"Rata de vaccinare în învăţământ este mai mult decât dublu faţă de rata de vaccinare naţională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu faţă de media naţională, peste 70% sunt vaccinaţi. Avem 14.000 de şcoli în care rata de vaccinare este de peste 60%; peste 2.000 de şcoli au rata de vaccinare de 100%, absolut toţi, nu numai cadrele didactice, profesorii, educatorii dar şi ceilalţi sunt vaccinaţi. Şcolile sunt un exemplu din această perspectivă a vaccinării.

Desigur, avem şi situaţii - de la 14.000 până la 17.000 de şcoli - erau sub rata de vaccinare de 60%. Sunt din toate judeţele României. O să vedem acolo unde sunt mai multe, unde sunt grupate. Vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor şcoli şi poate chiar şi la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean", a spus Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24. 

Întrebat care sunt măsurile care s-ar putea lua,a răspuns: "Schimbarea! Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55% putem să mai găsim explicaţii. Dar în cazul în care sunt şcoli cu rată de vaccinare de 10% acolo este clar că directorul şcolii, conducerea şcolii, nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea, ca să nu presupun că au existat chiar şi îndemnuri împotriva vaccinării. Avem astfel de informaţii. Am luat şi vom lua măsuri din ce în ce mai drastice".

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre impunerea unor noi restricții în școli din cauza valului Omicron

Întrebat la Digi 24 dacă școlile vor avea parte de restricții în valul cinci al pandemiei, iar structura anului școlar va fi modificată din nou, ministrul Educației a transmis: „Ca ministru, nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP care sunt partenerii noștri de dialog. Din punctul meu de vedere, acolo sunt specialiștii”.

Ministrul Cîmpeanu a insistat asupra tendinței ca unele persoane să comenteze despre domenii pe care nu le stăpânesc. „Altfel, după cum vedem în România, sunt specialiști pe orice. Se pricep de la domeniul sanitar la educație, la cursul euro, la problemele Patriarhiei, se pricep la orice. Dacă aceștia sunt specialiștii care fac acele previziuni, dați-mi voie să ascult, ca ministru al Educației, de INSP și Ministerul Sănătății. Epidemiologii și-au precizat deja poziția, nu pretinși epidemiologi.

Am văzut foarte multe puncte de vedere ale unor persoane care... stau să mă întreb de unde își arogă această autoritate de a face previziuni altele decât ale INSP și MS și specialiștilor în epidemiologie”, a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel