Data actualizării:
Data publicării:

Cifre înfricoșătoare ascunse de autorități. Agenţia Naţională Antidrog, fenomen alarmant în România

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

Cifre înfricoșătoare ascunse de autorități.

Agenţia Naţională Antidrog a elaborat Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România, fără a da cifre fie pentru că nu le cunoaște, fie pentru că sunt îngrozitoare. Raportul conține o mare de cuvinte și un limbaj de lemn, ascunzând o situație alarmantă.

VEZI ȘI: Drogurile, subiect de RĂZBOI în România: Real fiasco şi dezinteres al autorităților

S-a constatat creșterea de canabis la nivel de heroină; interesul pentru etnobatice a scăzut în 2013, dar s-a revenit la calea injectabilă.

Consum penitenciare

Comparativ cu anul anterior, în anul 2014 se observă o ușoară creștere a numărului de persoane asistate în regim de detenţie, numărul locaţiilor în care s-a acordat asistenţă fiind același. Care este numărul persoanelor?

Epidemie HIV

Cei de la Agenţia Naţională Antidrog recunosc că a existat o epidemie de HIV în 2011 și se laudă că au reușit să stabilizeze la cote ridicate. "Odată cu creşterea prevalenţelor pentru infecţia cu HIV şi a hepatitelor virale B şi C, înregistrate progresiv în rândul consumatorilor de droguri injectabile din Bucureşti, începând cu anul 2009 (asociată temporal cu emergenţa fenomenului SNPP) şi continuând cu declararea focarului epidemiologic de HIV în 2011 (evidenţiat în datele privind notificările noilor cazuri confirmate de infectare), sistemele de monitorizare care furnizează date pentru indicatorul privind bolile infecţioase asociate consumului de droguri şi-au probat în mod evident utilitatea. Deşi momentul 2011 a fost depăşit, cifrele indicând o stabilizare (la cote ridicate) a epidemiei anterior menţionate, specialiştii şi autorităţile din România consideră că sunt necesare eforturi mai susţinute, atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea colectării datelor specifice pentru fundamentarea de măsuri de reducere a riscurilor, cât şi pentru suplimentarea resurselor şi, inerent, a răspunsurilor de politici publice cu care să fie abordat fenomenul", se arată în raport. Întrebarea se pune iar: care sunt cifrele?

Birocrații de la Agenţia Naţională Antidrog se tem să spună lucrurilor pe nume: nu dau cifre și nu explică fenomele

De ce Agenţia Naţională Antidrog nu dă cifre? Există două explicații: Agenţia Naţională Antidrog nu dă cifre fie pentru că nu le cunosc, nereușind să pătrundă fenomenul, fie pentru că sunt înfricoșătoare.

Vedeți în documentul atașat raportul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel