Ciclism. Turul Italiei. Carapaz, prima declaraţie după victorie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rutierul ecuadorian Richard Carapaz (Movistar) a recunoscut că victoria sa din Turul Italiei, obţinută duminică, reprezintă 'îndeplinirea unui vis', promiţând totodată că aceasta este 'doar un început', informează AFP. 

'Mi-am îndeplinit un vis. Pe viitor, vreau să îmbrac tricoul galben (al Turului Franţei) şi pe cel roşu (din Vuelta)', a răspuns Carapaz unei întrebări legate de Tour de France, cursă pe care niciun ciclist sud-american nu a câştigat-o deocamdată.

Ecuadorianul, în vârstă de 26 ani, a participat de două ori până acum la Turul Spaniei, însă nu a luat parte niciodată la Marea Buclă, de la debutul său ca profesionist, în 2016. Referitor la Turul Italiei, Carapaz a estimat că victoria sa din etapa a 14-a, cu sosirea la Courmayeur (Mont Blanc), a fost 'decisivă'. 'Când am atacat, doream să ştiu dacă şi alţii erau capabili să mă urmeze.

Am câştigat 30 de secunde în vârf, picioarele m-au ţinut. Am profitat de rivalitatea dintre Roglic şi Nibali, ei s-au privit. Eu nu erau favorit', a reamintit Carapaz, subliniind că succesul din ziua respectivă (25 ani) a reprezentat 'baza' victoriei sale finale. Câştigătorul Turului Italiei a primit un premiu din mâinile ambasadorului ţării sale, venit la Verona pentru a asista la finalul cursei. El a insistat asupra importanţei victoriei sale pentru ciclismul din Ecuador, însă a evocat, de asemenea, importanţa Columbiei ('o ţară care cunoaşte ciclismul') în parcursul său. El i-a îndemnat pe tinerii din ţara lui să 'creadă în visurile lor', subliniind că 'acestea pot fi realizate prin muncă'. 'Atunci când ai un dar, este un privilegiu, trebuie să-l fructifici', a conchis Richard Carapaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel