Ciclism: Pavel Sivakov (Team Ineos) a câştigat Turul Poloniei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ciclistul rus Pavel Sivakov (Team Ineos) a câştigat vineri cea de 76-a ediţie a Turului Poloniei, la finalul etapei a şaptea (ultima), care s-a desfăşurat pe o distanţă de 153 km, în jurul localităţii Bukowina Tatrzanska, etapă adjudecată de slovenul Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

La finalul cursei, Mohoric a fost înregistrat cu timpul de 4:04:42, urmat de americanul Neilson Powless (Team Jumbo - Visma, +55) şi italianul Gianluca Brambilla (Trek - Segafredo, +1:07). La general însă, Sivakov a câştigat competiţia cu timpul total de 26:20:58, argintul fiind obţinut de australianul Jai Hindley (Team Sunweb, +2), bronzul revenindu-i italianului Diego Ulissi (UAE Team Emirates, +12).

Victoria ciclistului rus a venit în contextul în care joi, germanul Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe), care era lider la zi după cinci etape, şi-a anunţat retragerea din competiţie pentru a putea participa la campionatul european care are loc în Olanda. Aşa cum se ştie, ediţia din acest an a Turului Poloniei a fost marcată de incidentul tragic în care ciclistul belgian Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) şi-a pierdut viaţa în urma unei lovituri la cap după o căzătură, în etapa a 3-a. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel