Ciamba și Dăncilă, în PE. "Este foarte important"
Data publicării:
Autor: Nicolae Ionescu
WhatsApp
George Ciamba a explicat, luni seară, la emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor, ce se va întâmpla mâine în PE, unde va participa și Viorica Dăncilă.

George Ciamba a explicat ce se va întâmpla mâine în plenul Parlamentului European, acolo unde premierul Viorica Dăncilă va prezenta prioritățile României în mandatul de șase luni. 

Citește și: Listă PNL europarlamentare. Primele opt nume

"România va trebui să negocieze"

"La Strasbourg închidem ciclul care a încept cu vizita președinților la București, a continuat cu vizita Guvernului la Bruxelles pe cinci decembrie, acum câteva zile am avut vizita Comisiei Colegiului comisarilor la București și acum, ultima acțiune în plenul Parlamentului European. Noi sunem în codecizie cu Parlamentul European în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene. Noi deja am avut o primă întâlnire cu vicepreședintele Parlamentului European, a fost o discuție foarte bună, am discutat despre cele trei lucruri care sunt foarte importante vizavi de alegerile pentru Palrmanetul European și o mai bună comunicare a ceea ce înseamnă Europa și lupta împotriva dezinformării. Doamna prim-ministru(...), mâine în plen, va prezenta prioritățile și nu numai prioritățile doar în privința președinției Consiliului Uniunii Europene, ci și modul în care România vede viitorul Europei, este un lucru foarte important să nu fie vorba doar despre prioritățile de etapă și care țin de perioada în care România își va desfășura preșeșdinția. În paralel, fiecare ministru va avea o serie de alte întâlniri, mă voi întâlni cu vicepreședintele Parlamentului European, alți colegi de-ai mei se vor întâlni cu președinți de comisii, cu vicepreședinții consiliului. Este foarte important de spus că în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene, România va trebui să negocieze cu Parlamentul European adoptarea de acte legislative", a declarat George Ciamba.

Citește și: Autostrada Sibiu - Pitești, în linie dreaptă! Ce a blocat până acum marele proiect, când va fi gata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel