CIA se bagă în cazul Wikileaks
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CIA
CIA

Agenţia Centrală de Informaţii din Statele Unite a creat o comisie specială care să evalueze impactul publicării pe site-ul WikiLeaks a mii de note diplomatice americane şi documente militare, relatează Washington Post în ediţia electronică de miercuri.

Înfiinţarea comisiei, numită oficial WikiLeaks Task Force, nu pare să aibă o justificare foarte clară pentru CIA. Aceasta a fost puţin afectată de dezvăluirile WikiLeaks, comentează cotidianul american, adăugând că puţine documente ale CIA au ajuns pe site-ul WikiLeaks, iar documentele publicate de la alte agenţii nu furnizează multe informaţii despre angajaţii sau operaţiunile sale.

Cu toate acestea, oficialii CIA au declarat că agenţia realizează un amplu inventar al informaţiilor clasificate dezvăluite şi care sunt în mod obişnuit distribuite în peste zece reţele ce permit menţinerea legăturii între angajaţii agenţiei răspândiţi în întreaga lume, informează Mediafax

Comisia se concentrează în prezent pe evaluarea impactului imediat al celor mai recent publicate documente. CIA este îngrijorată că abilitatea sa de a recruta informatori ar putea fi afectată de scăderea încrederii în capacitatea administraţiei SUA de a păstra secrete.

"Directorul (CIA) a cerut comisiei să analizeze dacă recenta publicare de documente WikiLeaks ar putea afecta relaţiile externe ale agenţiei sau operaţiunile sale", a afirmat purtătorul de cuvânt al CIA, George Little.

Comisia este condusă de Centrul de Contrainformaţii al CIA, dar conţine şi peste 20 de membri de la alte departamente ale agenţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel