Director CIA și comandant NATO în România. Întâlnire la nivel înalt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Întâlnire de rang înalt la București. Fostul director al CIA și fostul comandant NATO se vor alătura altor înalți oficiali pentru a discuta probleme importante precum terorismul sau migrația necontrolată.

Reuniunea urmează să aibă loc între 4 și 5 mai, la București, și este organizată de think tank-ul românesc Strategikon. Printre alte teme abordate se numără populismul în creștere în Europa dar și decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. 

David Patraeus, fostul director CIA și generalul Philip M. Breedlove, care a supervizat schimbările radicale ale NATO în fața Rusiei, sunt invitații de onoare. 

Cine este David Patraeus

David Howell Petraeus a fost directorul Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite între 6 septembrie 2011 și 9 noiembrie 2012, când și-a dat demisia din funcție.
Înainte de a fi fost numit direct al CIA, Petraeus a fost general de armată, activ în United States Army pentru o perioadă de peste 37 de ani. Ultimele sale funcții în Armata de uscat a Statelor Unite au fost cea de comandant al Forțelor internaționale de asigurare a securității (cunoscute ca International Security Assistance Force sau sub acronimul de ISAF și cea de Comandant al forțelor Statelor Unite din Afganistan între 4 iulie 2010 și 18 iulie 2011.

Cine este Philip M. Breedlove

Philip Mark Breedlove este un general cu patru stele al Armatei SUA. El a fost la cârma Comandamentului European al armatei SUA. Totodată, el a fost al 17-lea Comandant NATO, din mai 2013 până în aceeași perioadă a anului 2016.

Strategikon, organizatorul întâlnirii este un think tank românesc de limbă engleză, care și-a propus să analizeze pobleme dezbătute la nivel european, cu o preponderentă orientare spre cele care nu sunt prezente în dezbaterea internă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel