CIA a publicat reţeta cernelii simpatice folosite la începutul secolului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cerneala_simpatica_36590100
cerneala_simpatica_36590100

Printre documentele publicate se află şi o metodă de desfăcut plicuri sau cum poate fi impregnată cerneală în haine, pentru a fi utilizată la nevoie.

Cerneala simpatică a fscinat dintotdeauna, ca şi metodele prepărării ei. CIA a publicat abia acum reţetele folosite la începutul secolului, pentru că avansul tehnicii le-a făcut "obsolete", scrie Daily Mail.

Printre documentele publicate se află şi o metodă de desfăcut plicuri sau cum poate fi impregnată cerneală în haine, pentru a fi utilizată la nevoie. Spionii erau sfătuiţi să îşi îmbibe în batistă sau în gulerul cămăsii un amestec de azotat, sodă şi amidon, după care să le usuce, iar la nevoie să le ude, obţinând astfel cerneală.

Un document redactat în franceză arată reţeta cernelei simpatice folosite de nemţi (piramidon şi aspirină) şi modul, destul de complicat în care putea fi citită: se uda documentul cu un amestec de alcool mentolat, apă distilată, nitrat de potasiu, acid acetic, tetraclorură de carbid, se lăsa la uscat, după care se aplica o soluţie de acid acetic, alcool de 90 de grade, apă distilată, tictură de capsiu, clorhidrat de chinină.

Pentru detectarea cernelii spionii erau învăţaţi să rotească obiectul pe care era scrs în lumină sub anumite unghiuri sau să treacă fierul de călcat fierbinte pe suprafaţa sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel