Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm
Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm
Christian Ciocan a făcut, în exclusivitate pentru DC News, o radiografie a situației în care s-a aflat România în ultimii 25 de ani.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Christian Ciocan a făcut o radiografie a ultimilor 25 de ani în România: 

„Auzim că lucrurile nu merg bine, acuzăm pe unul și pe altul că nu fac ceea ce trebuie. Suntem nemulțumiți de tot ceea ce se petrece, dar uităm că am preluat o Românie, acum 25 de ani, și am adus-o așa cum o vedem astăzi. Suntem singurii responsabili și degeaba se arată cu degetul pentru că vina și meritul aparțin tuturor. Vorbesc doar de ultimii 25 de ani pentru că asta înseamnă o generație.

Am fost educați să învățăm carte, unii au uitat să învețe carte, am fost educați să fim respectuoși, unii au uitat să fie respectuoși, am fost învățați că prin muncă și prin merit se obțin rezultate, iar unii dintre noi au obținut rezultate fără muncă și fără merit și nimeni nu a avut nimic de spus. În ultima perioadă de timp, indiferent de propunere, de strategie și domeniu, există oameni care se lamentează. Am uitat ceea ce eu am spus mereu, să oferim soluții și să ne asumăm aceste soluții. Totodată, unii au constatat faptul că atunci când pleacă capul, nu că sabia nu-l taie, ci începe să pască.

Generalul există numai prin particular, iar fiecare, la locul său, trebuie să admită doar calea de mijloc care face bine, trebuie să urmărească performanța și trebuie să și-o asume. Asumarea înseamnă răspundere. Deseori, vedem demisii, dar și atunci când sunt de onoare, sunt interpretate. De asemenea, sunt criticate ca și când actul de demisie ar trebui să fie condiționat de alte reguli“, e de părere Christian Ciocan.

Nu suntem un „popor de tâmpiți“

„Dacă primii 25 de ani au fost așa, iar un domn numit Brucan ne-a caracterizat drept „popor de tâmpiți“, mi-aș dori ca următorii 25 de ani să nu mai fie așa cum domnul Brucan spunea, ci să demonstrăm că românii nu au fost în acel fel. 

Acolo unde asumarea a fost făcută pe baze reale, dar rezultatele au fost distorsionate, adevărații vinovați trebuie identificați. Dacă oamenii nu sunt lăsați să facă ceva bun pentru națiune, răul trebuie căutat în altă parte și capul ce se pleacă, să rămână plecat și să vină capete ce se ridică doar în interes național.

Vreau o Românie a oamenilor si nu a neoamenilor. O Românie in care oamenii să nu mai fie vreodată călcați în picioare de nimeni. O Românie în care copiii noștri să crească frumos, educați, instruiți. O Românie în care mediocritățile și sfertodocții să nu mai constituie "modele cu de-a sila", ci nimic“, a conchis Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel