Data publicării:

Chirieac: Produci în lanţ nişte efecte catastrofale! De 3 ori mai mulţi români vor suferi şi vor reacţiona faţă de Ciolacu ca-n 2010, când Băsescu a tăiat salariile cu 25%

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac nu vede cu ochi buni majorarea taxelor în România. Efectele ar putea fi dezastruoase pentru economia ţării iar premierul Marcel Ciolacu ar pierde din imagine, până la declin şi oprobiul societăţii.

Guvernul va crește impozitul pe venitul pe venitul unor microîntreprinderi, va majora iarăși și impozitul pe dividendele patronilor, va elimina unele facilități fiscale pentru anumiți  lucrători din firme și va mai crește și taxa pe valoarea adăugată (TVA), suportată în final de consumatori, la unele produse, potrivit Proiectului de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale.

Bogdan Chirieac a venit cu comentarii, în direct la România TV:

"Ne putem aştepta la noi scumpiri. Dar problema principală nu este asta, ci majorarea taxelor şi impozitelor pentru mediul privat. Să ştiţi că declinul lui Traian Băsescu şi dispariţia PDL s-au produs în 2010 când Băsescu a mărit taxele în mediul public şi a tăiat salariile cu 25%.

Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai promiţători lideri pe care îi are România în acest moment. Dacă domnia sa va alege să majoreze taxele şi impozitele pentru mediul privat, de trei ori mai mulţi oameni care lucrează în mediul privat faţă de mediul public în acest moment vor suferi şi vor avea aceeaşi reacţie faţă de actualul guvern cum au avut pentru Traian Băsescu. Ştiţi bine, în 2012 PDL-ul s-a ascuns, nu a mai candidat sub siglă proprie, doar la Cluj a mai candidat şi a câştigat Emil Boc... În alte părţi s-au făcut alianţe, a urmat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu... au fost o mulţime de probleme.

Dacă nu găseşte altă soluţie şi va majora taxele şi impozitele în mediul privat, situaţia devine critică în ţara noastră. Pe de-o parte nu vor intra mai mulţi bani la buget, pe de altă parte se vor închide foarte multe companii, mediul privat nu va putea să majoreze în continuare salariile pentru angajaţi, iar angajaţii la privat au venituri cu 40% mai mici decât cei din sectorul public. Deci produci în lanţ nişte efecte catastrofale!" a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel