Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit. Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli. Sursa - pixabay.com
Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit. Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli. Sursa - pixabay.com
O chiuvetă din oțel inoxidabil poate fi curățată cu un produs ieftin, astfel încât va străluci din nou.  

Acest produs vă scapă și de toate depunerile de calcar, care se formează pe suprafața unei chiuvete din oțel inoxidabil. În plus, îi redă strălucirea inițială.

Pentru a prepara remediul de care vorbim aveți nevoie de: bicarbonat de sodiu, oțet și ulei de floarea soarelui. Într-un bol se pun bicarbonatul și oțetul. Aplicați pasta rezultată pe suprafața chiuvetei. Lăsați să acționeze jumătate de oră. După aceea, pasta se spală cu apă curată, iar chiuveta se șterge cu o cârpă uscată. 

Trei plante ornamentale de interior care nu mor niciodată și rezistă tot timpul anului

Acum luați un prosop de hârtie absorbantă și înmuiați-l în ulei. Ștergeți chiuveta cu ulei până va începe să strălucească. Un astfel de remediu simplu va economisi bugetul gospodinelor și va avea un rezultat uimitor.

BONUS. Țineți ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane cu 2 soluții parfumate

Casa  este un loc în care vreți să vă simțiți în siguranță și să vă relaxați. În ciuda acestui fapt, invaziile unor insecte vă alungă din case.

Gândiți-vă câte persoane caută remedii pentru a îndepărta porumbeii de pe acoperiș sau pisicile care fac distrug grădinile. La aceste situații care apar în exterior, se adaugă și cele din interior.

Este și cazul ploșnițelor, care atacă salteaua patului, dar și a celor de culoare verde, care elimină un miros urât, când sunt zdrobite.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Ploșnițele sunt un pericol și pentru plantele noastre, deoarece se hrănesc cu ele. Pot fi văzute primăvara și toamna. De fapt, pe măsură ce temperaturile scad, aceste insecte caută locuri calde unde să se ascundă, cum ar fi casele noastre.

Pentru a ține ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane, va trebui să găsiți o modalitate de a le împiedica să intre. O soluție excelentă sunt plasele de țânțari, care creează o barieră și le împiedică accesul. Prin urmare, asigurați-vă că nu există alte căi de intrare în casă.

Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte gâze: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte

Adesea pentru a ajunge în casă, ploșnițele se ascund pe hainele scoase la uscat, pe balcon. Deci, verificați bine hainele înainte de a le duce în casă.

Odată intrate în casă, ploșnițele vor folosi orice gaură pentru a se adăposti. Printre spațiile mici unde s-ar putea ascunde ploșnițele se numără și zona din spatele mobilierului. 

Există diferite remedii naturale, pe care le puteți face în casă și care te scapă de aceste insecte. În plus, preparatul este ieftin, natural și parfumează casa.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Spray-ul pentru ploșnițele de pat poate fi folosit și pe pardoseală, pervazuri, gresie și balcon. Pentru a face acest spray, veți avea nevoie de apă clocotită, în care trebuie să dizolvați câțiva fulgi de săpun de Marsilia. Adăugați apoi o jumătate de lingură de oțet alb, una de ulei de arbore de ceai și una de suc de lămâie. Ploșnițele de pat urăsc aceste mirosuri, care sunt plăcute pentru noi. 

Un săculeț parfumat cu lavandă uscată, rozmarin și mentă alungă, la rândul său, ploșnițele. Puteți adăuga și coajă uscată de lămâie și cuișoare. Fărâmițați toate produsele și amestecați-le cu ulei de Manuka. Așezați-le apoi într-un săculeț sau bol, care trebuie plasate lângă căile de acces în casă. Mirosul  va descuraja  ploșnițele, care nu ne vor mai ataca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel