Chiuariu susține că nu există probe împotriva lui și că este doar o propagandă marca Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
chiuariu_tudor
chiuariu_tudor

Fostul Ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat că nu există nicio probă împotriva lui în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA, susţinând că în acest caz este vorba de propagandă a lui Băsescu.

„Mă bucur că acest dosar va ajunge în instanţă. Sunt sigur că această acuzaţie total nefondată va fi clarificată în scurt timp. Nu există nicio probă în acest dosar care să mă acuze în vreun fel. DNA nu poate indica un singur articol de lege pe care l-aş fi încălcat. DNA e o instituţie de dezinformare şi propagandă a lui Traian Băsescu, care are drept scop murdărirea adversarilor săi politici. E o aiureală să mă acuze pe mine de un prejudiciu creat printr-o asociere din 2005, moment la care nu eram ministru şi în privinţa căreia nu am luat nicio decizie”, a spus Tudor Chiuariu.

Fostul ministru a precizat că dreptul de proprietate al Poştei Române asupra terenului în cauză a fost întabulat în 2002, când el avea 26 de ani şi nu deţinea vreo funcţie publică, iar HG 377/2007 nu schimbă în vreun fel regimul juridic al terenului în cauză.

Tudor Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată, miercuri, de procurorii DNA, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii susţin că, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii CNPR au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a societăţii Imopost Developements, demers în care au fost implicaţi şi cei doi miniştri, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a clarifica situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma respectivă. DNA arată că, în această modalitate, statul român a fost prejudiciat cu suma de peste 8,6 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel