Chirurgul Cristian Paleru de la "Marius Nasta" scapă de închisoare, după ce a luat mită de la zeci de pacienți. Suma confiscată de anchetatori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta" a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti a fost condamnat, astăzi, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii, recunoscând o parte din şpăgi şi fiind de acord cu confiscarea extinsă a averii, acord ce a fost validat de instanţă.

VEZI ȘI: Mită la ”Marius Nasta”. Se împărțea printr-o aplicație financiară

"Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu inculpatul Paleru Cristian, în dosarul penal nr. 5642/P/2023. (...) Condamnă pe inculpatul Paleru Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (...) (32 de acte materiale). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani", se arată în decizia de condamnare a chirurgului Cristian Paleru, scrie Antena3.ro.

Suma confiscată de anchetatori

Deoarece medicul a fost de acord şi cu confiscarea extinsă a averii, anchetatorii i-au confiscat suma de 709.944 lei.

Reamintim că medicul Cristian Paleru a fost arestat în luna septembrie 2023, alături şi de alţi colegi. El a încheiat acordul cu procurorii după o lună petrecută în arestul Poliţiei și a recunoscut 32 de şpăgi pe care le-a primit de la pacienţi sau familiile pacienţilor.

Un alt medic cercetat în acelaşi dosar este Cornel Petreanu, cunoscut în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. El fusese arestat preventiv după ce procurorii au găsit în urma unor percheziții în casa sa suma de 50.000 de euro. Pe 8 octombrie 2023, doctorul a murit după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod, pe DN 1, la ieșirea din Otopeni către Ploiești. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel