Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac trage un semnal de alarmă: România cară o piatră de moară care o va zdrobi

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Justiție. Fotografie de la proteste
Justiție. Fotografie de la proteste
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat actuala situație din România, în contextul crizelor internaționale care au afectat inclusiv Europa.

Într-o intervenție la România TV, Bogdan Chirieac a fost întrebat despre informațiile apărute în presa britanică cu privire la faptul că ar fi fost descoperite urme de droguri într-o reședință de protocol după petreceri organizate de fostul premier al Marii Britanii Liz Truss.

„Să așteptăm să se finalizeze ancheta, e șocant, e dincolo de ce se poate analiza. Să așteptăm toate datele”, a precizat Chirieac.

În ceea ce privește crizele generate de scandaluri de corupție la nivel european, Bogdan Chirieac subliniază că pentru România nu există altă alternativă decât Europa și amintește că în pofida acestor scandaluri nivelul de dezvoltare al statelor europene e mult înaintea României. Fapt pentru care în cazul nostru nu putem vorbi doar de corupție, ci și de incompetență. 

„În privința Europei, românii nu au alte opțiuni. Chiar și după ce s-a întâmplat cu cancelarul Austriei sau toate scandalurile de corupție din Parlamentul European, tot în Europa suntem. Nu ne atrage deloc Federația Rusă. Și cred că sondajele de opinie confirmă lucrul acesta.

Noi spunem mereu că în România e corupție. De multe ori e ineficiență, neprofesionalism, birocrație excesivă. Europa occidentală, cea cu scandaluri de corupție, arată într-un fel pozitiv. România arată în felul respectiv doar în privat. Privații au reușit să facă aceste lucruri în ciuda autorităților statului”, precizează Bogdan Chirieac.

Justiția - o piatră de moară care va zdrobi România

„Cărăm o piatră de moară înspăimântătoare care ne va zdrobi: Starea justiției din România. Justiția din România e nefuncțională pe toate palierele. Cărăm și o administrație neperformantă. Problema nu e că la stat oamenii sunt plătiți în medie cu 60% mai bine decât cei din mediul privat, ci că nu există criterii de performanță.

Domnul Boloș (n.r. - ministrul Marcel Boloș, ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene) ne-a spus că mai avem de atras 9,4 miliarde de euro fonduri europene din banii pe 2014-2020. Și trebuie să se se întâmple acest lucru până anul viitor în decembrie. De ce nu s-au impus criterii de performanță în administrație pentru a nu ajunge aici?”, s-a întrebat retoric Chirieac, care a adăugat că pe exercițiul 2020-2026 nici măcar nu s-au scris ghidurile încă.

„Vă dați seama în ce hal suntem. România s-a dezvoltat totuși miraculos în ciuda propriei administrații”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel