Data publicării:

Chirieac vorbește despre cel mai mare dușman al premierului Ciolacu, ținând cont de situația economică îngrijorătoare în care se află România

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita lui Marcel Ciolacu în Germania. Amintim că premierul a folosit o cursă de linie.

'De multe ori, Marcel Ciolacu a fost la România TV și la DC News la interviuri. Când era președintele Camerei Deputaților, dar și înainte când a luat președinția partidului, niciodată nu a venit cu alai. În momentul acesta, de ce este acuzat? Că nu merge cu avionul cu piscină cu care merge Klaus Iohannis? Când merge la Bruxelles sau la Berlin, președintele țării merge cu o cursă charter, dedicată! Ei bine, omul (n.red. Marcel Ciolacu) a mers cu o cursă de linie! Care este problema în zona asta?', a spus Bogdan Chirieac.

'Cred că cel mai important sau cel mai mare inamic al premierului, într-o țară ca România, este timpul. Din acest motiv, înțeleg și faptul că le-a cerut miniștrilor să nu își ia vacanță, ci să lucreze. Ținând cont de situația economică îngrijorătoare în care se află România, timpul este cel mai mare inamic! Marcel Ciolacu nu a pierdut vremea! A făcut această vizită la Berlin. A avut niște rezultate economice și niște întâlniri economice, precum mi-am dorit de mult timp să văd și în cazul președintelui Iohannis, care vorbește nativ limba germană.', a zis Chirieac.

'Marcel Ciolacu s-a văzut cu supercorporații din Germania... măcar să treacă acestea de birocrația românească și să investească în țara noastră. Că o veni aici BASF (n.red. cea mai mare firmă de produse chimice din Europa), să facă fabrică cu îngrășăminte, dar când ajunge la administrația locală o să constate că: nu au de unde să îi dea curent, gaz. Nu se pot trage apa și canal, nu se pot face drumuri pentru că e Grindeanu la Transporturi și alte lucruri de acest fel. Asta se va constata! După care vin Dorobanții, Miliția, ANAF-ul, veterinarii, DSP etc.', a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu a făcut, de fapt, un exercițiu de imagine, folosind o cursă de linie în deplasarea în Germania, analistul politic a răspuns:

'Orice politician, în exercitarea funcției sale, face și un exercițiu de imagine. Politicianul ales merge pe câștigarea încrederii, voturilor cetățenilor. Teoretic, dacă faci bine primești voturi. Dacă faci rău, ajungi la încredere 12% sau 8%. Dacă mărești taxele și impozitele faci rău, apropo de exercițiu de imagine. Trebuie găsite alte soluții (n.red pentru a scădea deficitului bugetar și a acoperi gaura) decât creșterea, din nou, a taxelor și impozitelor! Trebuie să găsească soluții de a acoperi gaura în buget făcută de Câciu. Câciu nu a furat banii, dar a greșit bugetul cu 50 de miliarde de lei!', a mai zis Bogdan Chirieac, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel