Chirieac: Vor lovi inclusiv PSD într-o manieră catastrofală. Întreaga lume este disperată, oamenii cer DEMISII, să plece toți
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României
Problema facturilor la energie ar putea lovi catastrofal PSD, partid nou intrat la guvernare.

În privința problemei majorării prețurilor la energie, a fost vehiculată ideea conform căreia ministrul Virgil Popescu ar trebui să demisioneze. Problema a fost tratată în cadrul unei emisiuni, unde a oferit o opinie și analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Mi-e teamă să nu care cumva să fie inevitabilă în acest moment. Și eu sunt un pic mirat că domnul vicepremier Sorin Grindeanu nu analizează criza actuală la adevărata ei amplitudine. De o lună de zile România nu mai vorbește decât despre facturile la electricitate și gaz. Lucrurile astea se rostogolesc și vor lovi, în opinia mea, inclusiv PSD într-o manieră catastrofală. Până la urmă, existența coaliției poate fi în legătură cu acest lucru. Am impresia că, la Guvern, lucrurile astea se iau cu multă ușurință și nu este cazul. O întreagă lume în acest moment este disperată și oamenii cer demisii și să plece toți, adică și PSD, care abia a intrat la guvernare”, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Un nou ministru, în lipsa performanței

Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Sorin Grindeanu cum vede această situație. 

”Evident că o vedem la întreaga sa magnitudine și asta se vede și prin poziția pe care a luat-o președintele partidului și prin ceea ce încercăm și să nu se înțeleagă că fugim de responsabilitate, ci că suntem parte a aceleiași guvernări”, a început Sorin Grindeanu să spună. Vicepremierul a evidențiat faptul că Executivul este preocupat de problema facturilor la energie și că ”nu sunt rupți de lume”. ”Stăm de vorbă cu oamenii, mai ales noi, cei de la PSD”, a asigurat el. Grindeanu a mai afirmat că ministerele de resort încearcă să sugereze soluții care să diminueze problema curentă. 

De asemenea, Ministerul Energiei ar putea avea un nou ministru în cazul în care performanțele nu se arată, decizia stând în mâinile premierului și a președintelui, a subliniat Radu Tudor. 

”Premierul este al coaliției și, în cazul în care o mafie a energiei își bate joc de milioane de români, vina este și a PSD, mă gândesc. Astăzi, domnul președinte Florin Cîțu, la DC News, a spus clar că nu este în regulă ce a făcut domnul Virgil Popescu, care a îndemnat oamenii să nu plătească facturile la energie și a spus că trebuie un act normativ. Și, de asemenea, a mai spus că, mă rog, a încercat să vorbească cu Marcel Ciolacu, dar nu l-a găsit”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel