Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac: Tot flancul estic al NATO ar trebui să treacă în stare de urgență sau stare de război

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac, în contextul conflictului din Ucraina, a spus că „nimic nu justifică agresiunea barbară”.

„Ceea ce era de neconceput, atacarea barbară a unui stat european cu rachete, avioane, tunuri și tancuri, s-a petrecut de dimineață, ignorând total secolul în care ne aflăm, ignorând tratatele internaționale. Președintele Putin a ordonat invadarea pe scară largă a Ucrainei. Trebuie să spunem că, din acest moment, cele mai negre scenarii, de neimaginat, devin posibile”, a spus Bogdan Chirieac pentru DCNews.

„Cinstit, toată lumea trebuie să își dea seama de momentul în care a ajuns liderul rus, dintr-o persoană rațională în una irațională. Nimic nu justifică această agresiune barbară. Problema este că oameni nevinovați, femei și copii, sunt uciși, fără milă, acum în Ucraina. Occidentul văd că reacționează, dar adevărul este că tot flancul estic al NATO ar trebui să treacă în stare de urgență sau stare de război. În acest moment, tot ce înseamnă NATO trebuie concentrat aici, la granița de est a NATO”, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

Rusia a atacat Ucraina

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în estul Ucrainei. După anunţul lui Putin, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării. 

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să "de-nazifice" Ucraina.

Liderii american, europeni, ai NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească "agresiunea militară" împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian. De asemenea, preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel